STARE DE URGENȚĂ | Donații de peste jumătate de milion de lei, pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești

STARE DE URGENȚĂ | Donații de peste jumătate de milion de lei, pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Mai multe companii, dar și persoane fizice au răspuns apelului de a sprijini, cu donații, Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Suma strânsă până acum este de 545.504 lei, la care se adaugă și alte tipuri de sprijin, pentru echipa unității sanitare, potrivit anunțului făcut de președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader:

"În urma discuțiilor purtate cu managementul unității medicale, am publicat acum câteva zile conturile Spitalului Judeţean de Urgenţă, în care se pot face donaţii.

Vreau să vă anunţ că, până acum, din donaţii, a fost strânsă suma de 545.504 lei.

Vrem să le mulţumim pe această cale atât persoanelor fizice, cât şi operatorilor economici din judeţul Prahova care au dat dovadă de solidaritate, şi care, în aceste momente grele, au sărit în ajutorul semenilor lor.

Operatorii economici autori de fapte bune sunt:

▪OMV-Petrom - 30.000 USD;

▪Rompetrol Well Services - 30.000 USD;

▪Conpet S.A. România - 100.000 lei;

▪Xprime Investments S.R.L. - 50.000 lei;

▪Petrotel-Lukoil S.A. - 40.400 lei;

▪Colen Impex S.R.L. - 10.000 lei;

▪Proleasing Motors SRL - 10.000 lei;

▪Maison Propre Service - 500 lei;

▪Expresive Bull - 200 lei;

▪Mega CSO Electric - 200 lei.

Oamenii de bine care au donat, până la acest moment, sunt:

▪V. O. Cristea;

▪S. Ioniță;

▪C.D. Popa;

▪S. Costea;

▪C. Ianculescu;

▪S. V. Cursaru;

▪G. Oncescu;

▪C. Harcan;

▪D. C. Călugareanu;

▪A. A. Bastet;

▪V. Florea;

▪R. M. Zamfir;

▪A. C. Mortici;

▪D. C. Dolea;

▪Ș. L. Condrea;

▪M.M. Făgădău;

▪M. A. Iordache;

▪C.T. Gheorghiu;

▪I. Ș. Toader;

▪M. Pohoată.

Total: 51.200 lei.

De asemenea, în colaborare cu  Crucea Roșie Română, pentru gărzile lungi din spitale, echipa OMV Filling Stations, a trimis pachete cu produse VIVA către spitalele Matei Balș, Victor Babeș, Grigore Alexandrescu, Floreasca, Colentina, Sf. Ioan, dar și către Spitalul Județean de Urgență Ploiești, fiecare pachet conținând câte un aparat profesional de cafea cu râșniță de măcinat, 120 kg de cafea boabe proaspătă VIVA, apă plată și biscuiți.

Și Societatea Reci și Calde a donat pentru mai multe secții ale Spitalului Județean sandwich-uri, apă, suc și dulciuri.

Încă o dată, le mulțumesc tuturor celor care au donat deja, dar și celor care au această intenție și vor să contribuie la sprijinirea Spitalului Județean de Urgență Ploiești! În această perioadă trebuie să fim mai uniți ca oricând!"

Și CJ Prahova a alocat, până acum, 1,513 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură specială la Spitalul Județean Ploiești, unitate care se pregătește să primească  pacienții cu coronavirus. Achizițiile vizate sunt un aparat de analiză a probelor biologice prin tehnica Real Time PCR, cu care va putea fi diagnosticată rapid o eventuală infectare cu coronavirus (400.000 lei), 10 ventilatoare de înaltă performanță cu conectare la sursă de oxigen (601.000 lei), un sistem destinat monitorizării funcțiilor vitale ale pacienților internați la Terapie Intensivă, format din monitoare (215.000 lei) și stație centrală de monitorizare a pacienților (297.000 lei).

 

Image
Image
Image
Image