Statul român vrea să cumpere Castelul Peleș. Anunțul oficial

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a anunțat joi că instituţia pe care o conduce va discuta cu Casa Regală prelungirea contractului de închiriere a Castelului Peleş. Acesta a precizat să statul român dorește să cumpere acest obiectiv.

"Pot să vă spun că în momentul de faţă noi suntem chiriaşi ai Castelului Peleş, pentru că există Muzeul Peleş, un muzeu extraordinar. Vom negocia din nou cu Casa Regală, pentru că expiră la data de 30 iunie contractul de închiriere, vom prelungi acel contract, poate vom avea şi o ofertă, o propunere din partea Casei Regale de vânzare. Nu ştim mai multe detalii. Singurul lucru pe care-l vom face, vom rediscuta în primul rând oferta de închiriere, de prelungire a acestui contract, pentru că e normal ca acest muzeu să funcţioneze acolo, iar operele de artă expuse să poată fi vizitate de toţi cei care doresc", a spus, potrivit Agerpres, ministrul Breaz într-o conferinţă de presă la Guvern.

Potrivit oficialului, "oferta şi propunerea financiară trebuie să vină din parte Casei Regele şi în al doilea rând trebuie să existe disponibilitatea Casei Regale de a vinde acest castel".

Sursa foto: skycam.ro

Image
Image
Image