Temperaturi de peste 34 de grade Celsius la umbră și disconfort termic accentuat, în cea mai fierbinte zi din acest an

Miercuri a fost ziua cu cele mai mari temperaturi înregistrate, de la începutul lui 2019, dar în cursul zilei de astăzi s-ar putea stabili un nou record.

Ieri, valorile maxime au fost atinse în nord-vestul țării, unde s-au atins peste 34 de grade Celsius. Temperatura resimțită a fost, însă, mult mai ridicată.

Foarte cald, cu maxime de peste 31-32 de grade Celsius, a fost, de altfel, în toată Câmpina de Vest, în Podișul Transilvaniei, dar și în zona de sud a țării, în mod special în Lunca Dunării.

În vest, in sudul extrem, dar și pe litoral s-au stabilit și alte recorduri, cum ar fi valorile indicelui temperatură-umezeală, care pe arii extinse a depășit pragul critic de 80 de unități și a ajuns la aproape 82 de unități la Moldova Nouă, Băile Herculane, Lugoj și Satu Mare. Recordul a fost stabilit  însă la Săcuieni: 83,5 unități, în timp ce termometrele indicau nu mai puțin de 34,1 grade Celsius.

În Prahova, cea mai mare temperatură înregistrată miercuri a fost 31,3 grade, la Ploiești. La Câmpina au fost 29,2 grade, iar la Sinaia 22,5 grade Celsius.

Cel mai "frig" a fost, ieri, la Vf. Omu, unde nu s-au înregistrat mai mult de 14,4 grade Celsius. â

În județul Prahova, temperaturile nu au fost chiar insuportabile, având în vedere că indicele temperatură-umezeală a rămas, pe tot parcursul zilei, sub pragul critic.

Joi ne așteaptă, însă, o nouă zi de foc. Și astăzi este în vigoare o informare meteo de caniculă în care ANM precizează că vremea va deveni caniculară, de această dată, în special în zonele joase de relief.

 

Image
Image
Image
Image