fbpx

Transporturi agabaritice, până pe 5 octombrie, între IMGB (Ilfov) și Petrobrazi (Prahova). Circulația, afectată pe drumuri naționale și A2

Transporturi agabaritice, până pe 5 octombrie, între IMGB (Ilfov) și Petrobrazi (Prahova). Circulația, afectată pe drumuri naționale și A2

Image
Image

Restricții pe Centura București, șase drumuri naționale, dar și pe o porțiune din A2 București – Constanța, până pe 5 octombrie, pentru efectuarea unor transporturi agabaritice. Este vorba despre utilaje din industria petrolieră, de peste 350 de tone, 7 metri lățime și aproape 50 de metri lungime. În zona Ciorani, se va impune chiar întreruperea temporară a energiei electrice, ceea ce va duce și la oprirea alimentării cu apă a localității.

 

“În perioada 21.09.2022 - 05.10.2022 se vor desfăşura patru transporturi cu depăşiri agabaritice pe traseul:

IMGB (jud. Ilfov) - DNCB - DN4 - DNCB - A2 - DNCB - DN2 - Urziceni - DN1D - Albeşti Paleologu - DN1B - Bucov - DN1A Ploieşti (Centura de est) - DN1 - Bărcăneşti - INT DN1 cu DJ 101G (Rafinăria Petrobrazi - judeţul Prahova) şi Retur.

Vehiculele transportă câte un utilaj industrial utilizat în industria prelucrătoare de ţiţei.

Lăţimea maximă a unui vehicul este 7,05 m, masa totală de 364 tone, înalţimea 8,20 m, lungimea 46,7 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condiţiilor de trafic. Menţionăm că în conformitate OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depăşiri este de 70 km/oră”, au precizat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastrcturii Rutiere.

Etapele de desfăşurare ale transporturilor sunt stabilite de poliţia rutieră, care va și însoți vehiculele, alături de mașini autorizate pentru a face parte dintr-un astfel de convoi.

Transporturile nu se vor desfăşura în perioadele şi pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roşu, mai menționează CNAIR.

TRANSPORTURI AGABARITICE. Măsuri suplimentare la Ciorani

Dimensiunile convoiului vor impune și alte măsuri. La Ciorani, de exemplu, urmează ca astăzi să fie oprită furnizarea energiei electrice, pentru mai multe ore, ceea ce va determina și oprirea alimentării cu apă a consumatorilor din localitate.

“Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță oprirea distribuției apei potabile în comuna Ciorani, în cursul zilei de joi, 22 septembrie 2022, în intervalul estimat cuprins între orele 15.00-22.00, din cauza opririi energiei electrice în toată localitatea, operațiune necesară pentru a permite unui transport agabaritic să tranziteze comuna.

Astfel, în urma opririi distribuției de energie electrică, Stația de furnizare a apei din localitate va fi în imposibilitate de funcționare, fapt care va duce la lipsa apei potabile pentru toți abonații din comuna Ciorani. Decizia de oprire a furnizării apei se va menține până la reluarea alimentării cu energie electrică, de către societatea Electrica”, potrivit unui comunicat transmis de operatorul de apă din zonă.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Foto ilustrație (sursa: CNAIR)

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.