Un al doilea caz în care un pacient cu COVID-19 care a refuzat internarea a murit acasă

Un al doilea caz în care un pacient cu COVID-19 care a refuzat internarea a murit acasă

Un bărbat de 56 de ani din Olt testat pozitiv pentru noul coronavirus și care a refuzat internarea în spital, a murit joi acasă, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

"În cursul zilei de astăzi, respectiv 16.07.2020, a fost înregistrat un deces la domiciliu. Persoana, bărbat în vârstă de 56 de ani, a refuzat internarea. El prezenta următoarele comorbidităţi: insuficienţă cardiacă congestivă, stenoză aortică, insuficienţă mitrală, insuficienţă respiratorie, HTA primară, obezitate, hepatită cronică, boala periferică", precizează DSP Olt într-un comunicat, citat de AGERPRES.

Este al doilea caz de acest fel, după ce cu o zi în urmă a decedat acasă un pacient cu COVID din Galați care refuzase, de asemenea, spitalizarea.

„În cursul nopţii trecute (n.r. - marți, 14 iulie 2020), un echipaj SMURD a fost direcţionat către o solicitare venită de la un bărbat de 45 de ani, care, pe data de 12 iulie s-a prezentat în UPU, i s-a recoltat test COVID, a ieşit pozitiv, iar pacientul a cerut să meargă acasă. În cursul nopţii a sunat la 112, părea într-o insuficienţă respiratorie severă. Până a ajuns echipajul de terapie intensivă, pacientul intrase în stop cardio-respirator. S-au încercat manevre de resuscitare, fără rezultat, astfel, s-a declarat decesul. Bărbatul era externat la domiciliu, la cerere, după ce s-a prezentat în UPU pe 12 iulie cu tuse seacă, oboseală, era afebril, simptome apărute în ultimele 10 zile. Pe 12 iulie a refuzat internarea, nu era febril, avea 35,6 grade Celsius“, a precizat dr. Angel Trifan, medic şef UPU-SMURD Galaţi, potrivit monitoruldegalati.ro.

Imagine cu caracter ilustrativ, g4media.ro.

Image
Image
Image
Image
Image