Un autocar plin cu români veniți din Anglia stă de câteva ore în parcarea de la Parcul Municipal Vest. Autoritățile nu mai au locuri în centre de carantină

Un autocar plin cu români veniți din Anglia stă de câteva ore în parcarea de la Parcul Municipal Vest. Autoritățile nu mai au locuri în centre de carantină

Un autocar cu 31 de persoane, 30 din Prahova și una din alt județ, se află, sub paza polițiștilor și a jandarmilor, de câteva ore, în parcarea de la Parcul Municipal Vest. Pasagerii sunt ținuți acolo pentru că autoritățile nu știu unde să-i trimită în carantină, măsură care se impune în acest caz întrucât Marea Britanie a intrat pe lista "zonelor roșii".

Potrivit reprezentanților Prefecturii, există probleme cu asigurarea spațiilor pentru carantină, întrucât primarii nu s-au înghesuit să răspundă apelurilor lansate de autorități. Ba dimpotrivă, și asta deoarece hotelierii din comunitățile lor se tem că acești chiriași impuși le vor provoca pierderi pe care nu le pot acoperi din sumele decontate de stat, pentru cei carantinați.

DSP-urile decontează, prin primării, către cei care dețin spații, 230 lei/zi pentru cazare și 70 lei/zi pentru masa unei persoane aflate în carantină instituționalizată.

Zilele trecute, prefectul județului a făcut un apel către operatorii economici din Prahova, să pună la dispoziția autorităților spațiile pe care le au, pentru a fi transformate în centre de carantină.

Este îngrijorător faptul că autoritățile din județ au deja probleme în organizarea acestora în condițiile în care, potrivit bilanțului oficial de vineri, în Prahova se aflau în carantină instituționalizată doar 324 de persoane. Este de așteptat ca mulți alții să revină în țară în următoarea perioadă, iar lista zonelor roșii să fie extinsă, în funcție de evoluția pandemiei.

În acest moment, în județ nu este niciun loc disponibil, dar necesarul ar fi deja de 100.

Sursa foto: captură video SkySpirit

 

 

Image
Image
Image