Un perete al stației de epurare de la Sinaia s-a prăbușit, iar apele uzate au ajuns în râul Prahova

Un perete al stației de epurare de la Sinaia s-a prăbușit, iar apele uzate au ajuns în râul Prahova

Un incident a avut loc, luni, la stația de epurare din Sinaia, aparținând operatorului Hidro Prahova. Administrația Națională “Apele Române” a anunțat că peretele exterior al bazinului decantor primar s-a prăbușit,  în timpul execuției unor lucrări de reabilitare și extindere a stației de epurare efectuate de către operatorul de apă-canal.

“Ape uzate neepurate au ajuns în râul Prahova. Estimăm că poluarea va avea pentru moment un impact redus asupra calității apelor, întrucât stația are capacitate mică și preia atât ape uzate menajere, cât și ape pluviale. În plus, o parte dintre aceste ape uzate sunt stocate pe amplasamentul gropilor executate pentru construirea noilor decantoare. Echipele noastre s-au deplasat la fața locului și au prelevat probe de apă”, se arată în comunicatul transmis de Apele Române, după acest incident.

Instituția a mai anunțat că poluatorul va fi sancționat. “Și în acest caz vom aplica principiul «poluatorul plătește», iar după rezultatele analizelor de apă, Inspecția Bazinală de Apă va calcula cuantumul amenzii, inclusiv pentru faptul că acesta a anunțat târziu pe reprezentanții Apele Romane Buzău-Ialomița”, mai precizează sursa citată.

 

Sursa foto: Apele Române

Image
Image
Image