fbpx

Un român care a împușcat 3 foști colegi și 2 polițiști în Spania a primit dreptul la o „moarte demnă” și va fi eutanasiat

Un român care a împușcat 3 foști colegi și 2 polițiști în Spania a primit dreptul la o „moarte demnă” și va fi eutanasiat

Image
Image

Un tribunal din Spania a aprobat, joi, 4 august, cererea de eutanasiere a unui român devenit paraplegic pe 14 decembrie 2021, în urma unui incident armat pe care l-a provocat și după care a fost acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni de tentativă de omor.

Instanța din Tarragona a apreciat că nu există motive legale pentru revocarea deciziei pronunțate anterior de un alt tribunal, considerând că „situația de vulnerabilitate insurmontabilă, durere și suferință” în care se află Marin Eugen Sabău îi legitimează cererea de moarte voluntară înainte de a putea fi judecat pentru că a împușcat trei angajați de la firma la care a lucrat și doi polițiști, relatează Digi24.ro citând El Pais.

Astfel, Sabău va deveni primul deținut din Spania care a obținut dreptul la o moarte demnă, de la intrarea în vigoare a legii eutanasiei, în 2021. Cei trei judecători de la Tarragona au apreciat că dreptul lui Marian Eugen Sabău de a muri asistat trebuie să prevaleze asupra drepturilor judiciare ale victimelor sale.

Anul acesta, românul a înaintat o cerere de eutanasiere, având avizul medicilor și al comisiei de de evaluare. O primă instanță i-a aprobat cererea, însă decizia a fost contestată de victime. Hotărârea pronunțată joi este definitivă, însă nu s-a stabilit data la care românul va fi eutanasiat.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

 

Foto ilustrativ cursdeguvernare.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.