Vaccinare fără programare, din 7 mai, în centrele din toată țara

Vaccinare fără programare, din 7 mai, în centrele din toată țara

Coordonatorul campaniei de vaccinare, mediul Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți, că vaccinarea va fi posibilă, în orice centru, inclusiv pentru persoanele care nu sunt programate în platformă, în limita locurilor rămse libere după imunizarea persoanelor deja programate.

„Începând de vineri, din 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate:

-persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare fără programare;

-de asemenea, restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14, până la finalul programului, ora 20, fără programare.

Menționez, pentru persoanele peste 60 de ani, se pot prezenta pe tot parcursul programului, de la 8 dimineața până la orele 20.

Prioritate vor avea persoanele programate prin platformă, care au un loc deja ocupat și trebuie să aibă vaccinul asigurat, însă suplimentar, în funcție de capacitate de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrul de vaccinare.

Adică, dacă un centru are capacitate de 100 de persoane și sunt 50 de persoane programate, va elibera bonuri de ordine pentru 50 de persoane suplimentare care se vor prezenta. Eventual, cei care se prezintă suplimentar pot fi trecuți pe o listă și să se prezinte în zilele următoare”, a declarant Valeriu Gheorghiță, la Digi 24.

Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că autoritățile sunt conștiente și de riscul ca, în acest fel, să crească numărul de doze irosite, pentru că de acum se va merge pe o estimare medie a consumului pe 3 zile, însă fără garanția că toate dozele distribuite vor fi și consumate.

 

 

Image
Image
Image