Vaccinare prin medici de familie și centre drive-thru, imunizare în maraton și flexibilitate la programare, printre măsurile pentru accelerarea campaniei anti-Covid

Vaccinare prin medici de familie și centre drive-thru, imunizare în maraton și flexibilitate la programare, printre măsurile pentru accelerarea campaniei anti-Covid

România implementează, de astăzi, noi măsuri pentru facilitarea accesului la vaccinarea anti-Covid. Acestea au fost detaliate de autorități, acțiunile fiind implementate începând de zilele acestea.

Astfel, de miercuri, 28 aprilie, capacitatea fluxului în care se administrează vaccin Pfizer crește la 96 de persoane/zi, iar joi, pe 29 aprilie, va fi deschis primul centru Drive-Thru din București.

De săptămâna viitoare, mai precis din 4 mai, va începe vaccinarea și prin cabinetele medicilor de familie, unde va fi administrat vaccinul produs de compania Johnson&Johnson, iar între 7 și 9 mai, în Capitală va avea loc Maratonul Vaccinării, prin centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Acțiuni similare vor mai avea loc, în perioada 14-16 mai, la Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Iași.

Până săptămâna viitoare va fi operaționalizată și posibilitatea efectuării celei de-a doua doze de vaccin într-un centru diferit față de cel în care s-a făcut prima doză, în funcție de disponibilitatea locurilor și cu minim 72 de ore înainte de programare.

Pentru perioada următoare, autoritățile își propun activarea de noi centre Drive-Thru în țară, pregătirea vaccinării pacienților care doresc și care sunt internați în spitalele non-covid și extinderea posibilității de vaccinare fără programare, prin prezentarea la centrele de vaccinare, cel puțin în municipiile în care există centre regionale de depozitare, astfel încât să fie asigurată distribuirea rapidă a dozelor.

“Referitor la platforma informatică de programare dezvoltată de STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale:

- posibilitatea adăugării unui număr de maxim 1.000 de beneficiari;

- transmiterea de mesaje prin SMS și e-mail către persoanele care au fost notificate și nu au finalizat programarea;

- transmiterea de mesaje prin SMS și e-mail către persoanele care și-au deschis un cont în platformă și nu au finalizat programarea”, mai informează autoritățile responsabile de coordonarea campaniei de vaccinare anti-Covid.

 

Image
Image
Image