VIDEO - Anunț îngrijorător al lui Raed Arafat: "IGSU urmează să piardă chiar peste 1.000 de persoane pe an"

Pe lângă dotările de care ar mai avea nevoie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova se confruntă cu probleme și la capitolul personal. Echipajele ISU Prahova au fost nevoite să facă față solicitărilor în număr tot mai mare în condițiile în care, totuși, ofiţerii sunt încadrați în procent de 75,75%, iar personalul contractual în procent de 71,42%. Numai la maiștrii militari și subofițeri, încadrarea trece de 91-92%.

"Deficitul nu este numai la ISU, este un fenomen generalizat, și la serviciile de ambulanță, la unitățile de primiri urgențe. Încercăm să găsim soluții pentru completarea necesarului și să prevenim pierderi în masă, ca să nu fie înlocuite din timp. Este în atenția noastră acest aspect, pentru că, în următorii ani, IGSU urmează să piardă chiar peste 1.000 de persoane pe an", a punctat Raed Arafat, săptămâna trecută, la Ploiești, unde a asitat la prezentarea bilanțului ISU Prahova pe anul 2018.

Una dintre măsuri, implementată deja, este reducerea perioadei de școlarizare, la cel mult un an, la nivelul unităților de învățământ de profil, dar și organizarea admiterii de două ori pe an. În paralel, se caută și alte soluții pentru a se acoperi deficitul prezent și mai ales cel care se va crea peste câțiva ani, când un procent mare de angajați va atinge vârsta de pensionare.

 Sursa foto: arhiva ISU Prahova

Image
Image
Image
Image