VIDEO - Aproximativ 150 de turiști au rămas blocați pe munte, din cauza condițiilor meteo

Jandarmii prahoveni au fost solicitaţi, marți, în jurul orei 11.40, la Sinaia, pentru preluarea unui grup de aproximativ 30 de persoane de la telegondola Carp, spre telecabina Cota 2000. Turiștii au rămas blocați pe munte după ce telegondola a fost oprită, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

"Patrula de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Platoul Bucegi, detașamentul 8 Jandarmi Sinaia au intervenit  pentru conducerea  unui grup de aproximativ 30 de persoane de la telegondola Carp spre telecabina Cota 2000, care din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (ceaţă, vânt puternic, zăpadă) au rămas izolate pe munte deoarece telegondola Carp nu a mai funcţionat.  Acţiunea s-a terminat în jurul orelor 12.00, fără probleme deosebite", a anunțat IJJ Prahova.

Inițial grupul de turiști rămas pe munte a fost de format 100 persoane, dar 70 dintre ele au fost coborâte  de la Cota 2000 la Cota 1400 cu un ratrak.

Jandarmeria Prahova precizează că, pe Platoul Bucegi, se mai află un grup de aproximativ 50 de persoane, care se aflau pe pârtia Valea Soarelui. Și acești turiști vor fi conduși spre Cota 2000, la telecabină.

Sursa imagini: IJJ Prahova

 

Image
Image
Image
Image