VIDEO | Bustul domnitorului Cuza a fost dezvelit astăzi în faţa noului sediu al Primăriei Ploieşti

Primăria Ploieşti a sărbătorit ziua de 24 ianuarie, care marchează Unirea Principatelor Române din timpul lui Alexandru Ioan Cuza, prin dezvelirea unui bust al domnitorului, amplasat în centrul municipiului, în faţa noului sediu al administraţiei locale.

Bustul a fost donat de Fundaţia Elenă din România, iar soclul a fost realizat de Primărie. Momentul pentru dezvelire nu a fost ales deloc întâmplător, evenimentul fiind integrat, de la ora 11.00, în programul care marchează ziua de 24 ianuarie, între tradiţionala depunere de flori de la monumentul domnitorului din curtea Colegiului "Alexandru Ioan Cuza" Ploieşti, începută la ora 10.00, şi ceremoniile de la Muzeul Judeţean de Istorie, programate de la 12.00.

Programul manifestărilor din faţa sediului Primăriei Ploieşti a inclus un discurs al primarului Dobre, onorul militar, serviciul religios şi obişnuitele depuneri de flori în faţa monumentului. La eveniment au participat peste 200 de ploieşteni, alături de ambasadorul Greciei la Bucureşti, preşedintele Fundaţiei Elene în România şi istoricul Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Vezi mai jos VIDEO şi GALERIE FOTO!

{gallery}dezvelire cuza primaria pl 24 01 19{/gallery}

Image
Image
Image
Image