VIDEO | Gripă în unităţile de învăţământ din Ploieşti. Vezi mesajul Primăriei!

Autorităţile ploieştene anunţă că au comandat în această perioadă intensificarea acţiunilor de dezinfecţie în toate unităţile de învăţământ, pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă. Viceprimarul Cristian Ganea a organizat vineri o conferinţă de presă, în care a transmis un mesaj pentru părinţi şi a anunţat că la nivelul unităţilor de învăţământ din municipiu au fost confirmate patru cazuri de gripă la copii, dintre care trei la creşe şi unul la o grădiniţă.

Este vorba despre doi copii de la Creşa nr. 23, unul de la Creşa nr. 10 şi unul la Grădiniţa "Sf. Mihail şi Gavril", toate confirmate în această săptămână, potrivit declaraţiilor viceprimarului. Acesta a declarat că autorităţile intenţionau să propună suspendarea cursurilor în aceste unităţii, însă joi oricum a fost zi liberă iar între timp autorităţile centrale au decis închiderea tuturor unităţilor vineri. Mergând pe principiul că prevenţia este mai eficientă decât tratarea, autorităţile mai anunţă că profită de aşa-zisa minivacanţă şi au intensificat acţiunile pentru dezinfecţia acestor spaţii, făcute fie în regie proprie, de fiecare unitate, fie cu ajutorul Coral Impex, operatorul contractat de municipalitate pentru deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie.

Citiți și: Școlile și grădinițele ar putea fi închise și săptămâna viitoare

"Primul caz confirmat a fost la Creşa 23, miercuri. Noi am vrut să propunem închiderea temporară, însă joi a fost zi liberă şi între timp s-a luat decizia să nu se ţină nici vineri cursuri. Prevenţia este mult mai bună decât tratamentul", a comentat viceprimarul Cristian Ganea, care a venit cu un mesaj pentru părinţi, transmiţându-le să evite să-şi trimită copiii la creşe, grădiniţe ori şcoli dacă aceştia prezintă simptomele specifice gripei sau virozelor respiratorii. Vezi mai jos VIDEO cu declaraţia integrală!

Viceprimarul a discutat şi despre situaţia din cele două unităţi medicale aflate în subordinea administraţiei ploieştene, Spitalul de Pediatrie şi Spitalul Municipal.

Viceprimarul a discutat şi despre situaţia din cele două unităţi medicale aflate în subordinea administraţiei ploieştene, Spitalul de Pediatrie şi Spitalul Municipal.

Întrebat dacă săptămâna viitoare se va învăţa în Ploieşti, viceprimarul a mai precizat că decizia poate fi luată de Inspectoratul Şcolar Judeţean sau, în anumite situaţii, direct la nivel guvernamental, precizând că până acum n-a fost comunicată o măsură în acest sens, dar că există discuţii cu privire la organizarea unei şedinţe între reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei.

Image
Image
Image
Image