VIDEO | Imagini de groază în Prahova. DSV a ucis peste 120 de porci, în zona cu focare de pestă

Autorităţile din Prahova au luat în această săptămână decizia de a ucide preventiv porcii din zeci de gospodării din zona de sud-vest a judeţului, în încercarea de a limita extinderea virusului care provoacă pesta porcină africană. Între timp, inspectorii DSV au asomat peste 120 de animale din gospodăriile oamenilor, însă numărul de focare continuă să crească de la o zi la alta.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova a publicat pe site-ul propriu mai multe imagini din timpul intervenţiei. Uciderea preventivă se desfăşoară în mai multe sate din comuna Poienarii Burchii, cea în care a fost înregistrat primul focar de pestă porcină din Prahova.

Aici au fost identificaţi 138 de porci în curţile oamenilor, iar până acum, marţi şi miercuri, au fost ucişi 122 şi duşi în gropile comune amenajate în zonă, a anunţat Prefectura Prahova.

MAI MULTE DETALII AICI:

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ | În Prahova a început UCIDEREA PREVENTIVĂ a porcilor. Aproape 150 de animale sacrificate, marți și miercuri, în cea mai afectată comună

PE ACEEAŞI TEMĂ:

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ | Cinci suspiciuni noi în Prahova, la Poienari Burchii, Târgșorul Vechi și pe un fond de vânătoare

CITIŢI ŞI:

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ | Poliția a organizat filtre pe drumurile din Prahova

(Sursa foto şi video: DSVSA Prahova)

Image
Image
Image
Image