VIDEO | Încep săpăturile la magistrala din Ploieşti care s-a spart şi care a generat criza apei potabile

Conducerea Primăriei Ploieşti a anunţat că reprezentanţii firmei care a lucrat în 2015 la introducerea conductei de apă care asigură alimentarea de la Movila Vulpii au sosit astăzi în municipiu şi încep săpăturile în zona Republicii. Potrivit operatorului sistemului de alimentare, această conductă s-a spart în noaptea de vineri spre sâmbătă, ceea ce a făcut ca, sâmbătă, mii de ploieşteni să aibă la robinete apă tulbure. Lucrarea de introducere a ţevii, făcută în paralel cu săpăturile pentru liniile de tramvai, este în garanţie până în 2020, iar "singura măsură, dacă ne referim strict la contract" ar fi blocarea sumei depuse ca garanţie de bună execuţie, a declarat astăzi primarul Dobre.

Adrian Dobre a vorbit, într-o conferinţă de presă organizată marţi dimineaţă, despre contractul cu firma Tancrad, cea care a lucrat pe respectivul tronson al liniilor de tramvai, în cadrul proiectului european de modernizare. Tot ea a introdus şi conducta, una dintre cele patru magistrale care asigură alimentarea cu apă a Ploieştiului şi tot ea, în baza garanţiei, e aşteptată să facă acum săpăturile, a declarat primarul, care a explicat că administraţia locală nu a intervenit până acum tocmai pentru a nu risca pierderea garanţiei la lucrări.

"Această societate are o garanţie plătită către Primăria municipiului Ploieşti pentru lucrarea executată acolo. Ei trebuie să vină şi să repare pe cheltuiala lor. Dacă nu repară pe cheltuiala lor, atunci într-adevăr putem să le executăm garanţia şi să facem noi reparaţiile. Orice intervenţie de genul acesta trebuie făcută în vreo zece zile, dar trebuie să mă mai uit în contract. A discutat administratorul public cu ei. Societatea a fost chemată să intervină de urgenţă şi a spus că, având în vedere diametrul conductei, au nevoie de echipament special", a declarat primarul Ploieştiului.

"Şi dacă reparau reţeaua nu rezolvau problema. Pentru că, în momentul în care o vor repara, oricum vom aştepta un număr de zile, pentru prelevare de probe. Doar în momentul în care vom fi siguri că noua sursă va fi corespunzătoare o vom introduce în reţea. Reţeaua e închisă în momentul de faţă şi va rămâne închisă până când probele vor demonstra dacă este potabilă", a mai spus Adrian Dobre. Vezi mai jos VIDEO cu declaraţia integrală pe această temă.

PE ACELAŞI SUBIECT:

Conducta care a lăsat 30.000 de ploieşteni fără apă potabilă fusese instalată în 2015. "Dacă intervenim, pierdem garanţia"

La întrebările jurnaliştilor, primarul a mai spus, în conferinţa de astăzi, că va iniţia demersuri astfel încât Apa Nova să acorde o reducere la facturile pe care le va transmite ploieştenilor din zonele afectate.

CITIŢI ŞI:

VIDEO | Apa Nova susţine că apa din Ploieşti a fost potabilă încă de sâmbătă. Vezi explicaţiile operatorului şi de ce i-a luat atât de mult să anunţe populaţia!

Image
Image
Image
Image