VIDEO. Protest la Sinaia împotriva proiectului parcării supraetajate - “Park&Ride”

VIDEO. Protest la Sinaia împotriva proiectului parcării supraetajate - “Park&Ride”
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Mai multe organizații au protestat, sâmbătă, la Sinaia, împotriva implementării proiectului “Park&Ride” și în special împotriva construirii unei parcări supraetajate. Inițiatorii acțiunii susțin că un asemenea obiectiv “ar mutila patrimoniul istoric și natural al orașului, prin distrugerea definitivă a Aleii Caraiman”.

“Mai multe forțe civice din Sinaia, Breaza, Brașov, București și Urziceni se unesc în protest pentru salvarea Aleii Caraiman.

Sâmbătă, 18 Martie, de la ora 11:00 societatea civilă va protesta în fața Primăriei din Sinaia împotriva odiosului proiect girat de primarul Vlad Oprea, ce ar permite construcția unei parcări supraetajate care ar mutila patrimoniul istoric și natural al orașului, prin distrugerea definitivă a Aleii Caraiman.
Aleea Caraiman este una dintre zonele cele mai frumoase și cu cea mai mare încărcătură istorică din România. Primarul Vlad Oprea, lipsit de orice urmă de viziune și abandonând orice scrupule pentru a urma interese obscure, urmărește să o distrugă împreună cu dealul dintre Gara Sinaia și Hotel Caraiman și forțează construcția unei parcări monstruoase, care va mutila părți istorice ale orașului și-i va răpi din moștenirea sa prețioasă”, acuză reprezentanții organizațiilor Agent Green, Inițiativa România, Declic, Fundația Eco-Civica, Corupția Ucide și Greenpeace.

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a transmis că autoritățile locale vor continua demersurile pentru implementarea proiectului care prevede construirea unei parcări supraetajate în apropierea gării Sinaia. Anunțul vine după ce mai multe organizații au anunțat protestul de sâmbătă 18 martie a.c., în încercarea de a bloca acest demers care, acuză ele, ar afecta o zonă istorică. 

„Proiectul Park&Ride a depăşit toate barierele de verificare ale instituţiilor statului şi instanţelor din România, chiar dacă pentru derularea acestor proceduri a fost nevoie de patru ani. Uniunea Europeană îl finanţează, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ne-a dat dreptate să îl continuăm, Comisia Naţională a Monumentelor Istorice şi-a dat acordul, iar sinăienii îşi doresc acest proiect. Este perfect legal, justificat, corect, cu toate autorizaţiile la zi. Park&Ride înseamnă un proiect unic pentru Valea Prahovei, dar şi pentru orice staţiune turistică din România. Scopul nostru este să asigurăm standardele cele mai înalte pentru turişti, atât în ceea ce priveşte accesibilitatea, cât şi protecţia mediului, având în vedere că nivelul ridicat de trafic şi poluare reprezintă o mare problemă a DN1. Toate oraşele din România au nevoie de astfel de proiecte de infrastructură!”, arată primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, într-un comunicat de presă transmis vineri.

 

Foto: captura video AGENT GREEN

Image