VIDEO | Se închid şcolile din cauza gripei? Vezi răspunsul oficial al ISJ Prahova!

Prefectura Prahova a convocat, astăzi, o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după ce la nivel naţional a fost declarată oficial epidemie de gripă. Prefectul judeţului, Mădălina Lupea, a declarat că nu este cazul ca populaţia să se panicheze, precizând că măsurile de protecţie au fost impuse de mai multă vreme, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova a prezentat bilanţul la zi al cazurilor de gripă, infecţii respiratorii şi pneumonii, iar reprezentanţii unităţilor de învăţământ au discutat despre o eventuală suspendare a cursurilor şi situaţiile în care acest lucru ar putea fi decis.

Inspectorul general al ISJ Prahova, Nicolae Angelescu, a declarat, în timpul şedinţei de miercuri, că nu este cazul ca unităţile de învăţământ să fie închise în următoarele zile. Acesta a precizat că, potrivit raportărilor ajunse la instituţie până astăzi, nu s-au întrunit la nicio unitate de învăţământ din judeţ criteriile pentru suspendarea cursurilor, amintind şi că, în eventualitatea în care s-ar ajunge la un asemenea scenariu, decizia va putea fi luată de consiliul de administraţie al unităţii sau unităţilor respective şi va fi respectată de ISJ.

Nicolae Angelescu a vorbit şi despre măsurile luate în creşele, grădiniţele, şcolile şi liceele din Prahova, afirmând că reprezentanții unităţilor de învăţământ "cunosc regulile" şi raportează de două ori pe zi numărul de cazuri înregistrate. La rândul său, prefectul Mădălina Lupea le-a solicitat primarilor din Prahova să se ocupe de dezinfecţia acestor unităţi, în contextul în care semestrul se încheie vineri, cerându-le să profite de perioada de vacanţă intersemestrială, astfel încât reluarea cursurilor să găsească aceste spaţii în condiţii optime. Vezi mai jos un clip VIDEO din timpul şedinţei CJSU!

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Anunțul de ultimă oră în Prahova, în contextul declarării epidemiei de gripă

Image
Image
Image
Image