VIDEO Semnalul de alarmă tras încă de acum o lună de dr. Bogdan Nica, managerul SJU Ploiești: “Fac tot posibilul să nu ajungem în situația în care au ajuns alte spitale”

VIDEO Semnalul de alarmă tras încă de acum o lună de dr. Bogdan Nica, managerul SJU Ploiești: “Fac tot posibilul să nu ajungem în situația în care au ajuns alte spitale”
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Dr. Bogdan Nica, vorbea, acum exact o lună, în emisiunea Actualitatea LIVE, realizată de Victor Preda, despre pericolul existent în spitalele Covid.  Managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești trăgea un semnal de alarmă și arăta că toate aceste unități sanitare se confruntă cu riscuri apărute din nevoie de a crește capacitatea de internare a pacienților cu SARS-Cov-2.

 

“Spitalul Județean funcționează cu jumătate din Unitatea de Primiri Urgențe pe post de Terapie (ATI – n.r.) Covid. Și nu numai Spitalul Județean, ci și Pantelimon, S. Ioan, multe spitale din România, pentru că avem capacitatea de a-I trata. Dar asta am dezvoltat-o cu investiții, cu nervi, cu eforturi foarte mari. Noi ne-am depășit cu mult capacitatea asumată prin ordin de ministru. Cât poate Județeanul să ducă? 150 de bolnavi. Am 240! Și încă mai fac o secție. Cred că și alte spitale ar trebui să deschidă zone Covid, măcar pentru pacienți cu forme medii. Măcar de aceștia să ne degreveze și atunci ne concentrăm pe paturile rămase. Și mai e problem. O spune de-a dreptul: Fac tot posibilul să nu ajungem în situația în care au ajuns alte spitale, să avem – Doamne ferește – incidente sau accidente, cu toate că, în țara asta, niciodată nu știi ce se va întâmpla. Ajung la un moment dat și depășesc normativul și capacitatea instalației de oxigen care este nouă și de capacitate mare. Și astăzi așteptăm cu sufletul la gură încă un camion de oxigen , pentru că se consumă foarte mult”, spunea dr. Bogdan Nica (VIDEO – min. 10.35), pentru sursa citată, pe data de 5 noiembrie, la doar câteva zile după tragedia de la Constanța.

Într-o conferință de presă susținută astăzi, acesta a arătat că, în valul patru, medicii și conducerile de spitale au avut de ales între a găsi soluții pentru a primi cât mai mulți pacienți sau a-i lăsa pur și simplu în curtea unităților sanitare.

“În toate spitalele din România, pentru că suntem cu mult peste capacitatea asumată în planul de reziliență, am fost puși – noi managerii și colegii care tratează bolnavii – în următoarea situație: fie respectăm planul de reziliență, ne ferim de incendii și asigurăm un consum de oxigen care să nu se disipe în aer, și atunci bolnavii ar fi rămas în curte sau tratăm bolnavii menținând aceste norme transmise de Minister”, a spus dr. Bogdan Nica în conferința de presă organizată joi după-amiază.

Doi pacienți morți și o infirmieră rănită în incendiul de la Movila

Un incendiu a izbucnit joi dimineață, în jurul orei 4.00, la secția Boli Infecțioase – Movila. Este vorba despre secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, destinată pacienților Covid încă de la începutul pandemiei.

În incendiu au murit carbonizați doi pacienți Covid care se aflau în salonul afectat, iar infirmiera care era cu ei a suferit arsuri.

Alți 15 pacienți au fost transferați la secția Nord a Spitalului Județean din Ploiești. Potrivit celor mai noi informații, unul dintre ei a ajuns la Terapie Intensivă.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

 

 

Image