VIDEO | "Tabără de refugiaţi" în centrul Ploieştiului. Sute de oameni nedormiţi de peste 30 de ore încă aşteaptă să predea buletinele de vot

Strângerea materialelor folosite la alegerile europarlamentare şi referendum, în Prahova, încă nu s-a finalizat, la peste 15 ore de la închiderea secţiilor de votare. La Palatul Administrativ din Ploieşti încă mai sunt sute de persoane care au petrecut noaptea aici, aşteptând să predea buletinele de vot, procesele-verbale din secţiile de votare şi tabletele folosite la scrutin. În acest moment, luni după prânz, încă mai sunt 80 de secţii care n-au fost centralizate.

Unii oameni sunt nedormiţi de peste 30 de ore, în condiţiile în care s-au trezit duminică dimineaţă, undeva aproape de ore 5.00, pentru a intra în secţiile de votare din judeţ, 623 la număr, au rezistat la întregul proces electoral, apoi au stat să facă numărătorile în secţii şi au venit la Biroul Electoral Judeţean să predea materialele. Aici, cei care au venit de aproape au scăpat cât de cât rapid, însă oamenii veniţi din localităţile îndepărtate au întâmpinat cozi foarte mari.

Decizia autorităţilor de a instala corturi de campanie, din dotarea ISU Prahova, s-a dovedit una extrem de inspirată, în condiţiile în care peste 2.500 de prahoveni au ajuns la Palatul Administrativ duminică spre luni, iar mulţi dintre ei au fost nevoiţi să înnopteze aici. Practic, imaginea de ansamblu este aproape a unei tabere de refugiaţi, în care sute de persoane, "hrănite" cu sanvişuri oferite de autorităţi şi cu apă şi cafea, aşteaptă în continuare să le vină rândul.

Luni în jurul orei 12.00, încă nu intraseră la Biroul Electoral reprezentanţii din 80 de secţii de votare din Prahova. Numărul a mai scăzut faţă de ora 10.00, când erau aproximativ 110 secţii rămase pe afară.

Vedeţi mai jos o GALERIE FOTO-VIDEO!

{gallery}aducere saci la BEJ luni dupa europarlamentare{/gallery}

CITIŢI ŞI:

Peste 100 de secții din Prahova mai au de predat buletinele de vot, la Biroul Electoral Județean

Rezultate provizorii în județul Prahova. Aproape 95.000 de voturi pentru PNL și peste 75.000 pentru USR-PLUS

Image
Image
Image
Image