Alertă de gradul zero, în Prahova. Ar putea fi emis din nou COD ROȘU de INUNDAȚII

Vicepremierul Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, și Ioan Deneș, ministrul Apelor, au venit luni dimineață în Prahova, județul cel mai afectat, probabil, de inundațiile din ultimele zile. Aceștia au participat la videoconferința cu prefecții, ședință susținută la nivel național și condusă de ministrul de Interne, Carmen Dan, care a început cu un moment de rcuelgere ținut pentru cei patru frați din Sângeru, cu vârste între 9 luni și șase ani, uciși de o viitură produsă vineri seară pe Cricovul Sărat.

Citiți și: Unul din cei patru copii luați de viitură, la Sângeru, în continuare căutat de pompieri. Operațiunea a intrat în a patra zi

În cadrul videoconferinței repezentanții ANM și INHGA au prezentat prognozele pentru următoarele zile și, cel mai grav, au anunțat că este foarte probabil ca, în cursul acestei zile, în Prahova să fie emis cod roșu de inundații.

Citiți și:  Cod portocaliu de inundații, pentru 19 județe. Pericol uriaș inclusiv pe Prahova și Teleajen

Carmen Dan a afirmat că peste 18.700 de oameni din structurile MAI au fost mobilizați în ultimele zile, intervenind cu 8000 de mijloace de intervenție.

Citiți și: 20 de județe rămân sub COD PORTOCALIU de ploi abundente

Ministrul a solicitat o "radiografie a situației în județele în care au fost probleme grave" și a propus relocarea, către acestea, de echipaje din județele mai puțin afectate.

DUpă videoconferință, cei doi miniștri au plecat în județ, în zonele afectate de viituri și inundații.

Image
Image
Image