Vin ninsorile! Recomandările ISU, după codul portocaliu emis de ANM

Vin ninsorile! Recomandările ISU, după codul portocaliu emis de ANM
După ce ANM a emis o avertizare de precipitații și viscol pentru finalul acestei săptămâni, ISU Prahova vine cu o serie de recomandări, în special pentru cei care au de gând să meargă la munte în următoarele zile (Foto: Arhiva Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Prahova se va afla la finalul acestei săptămâni sub cod galben de precipitații, în timp ce în zona montană a județului va fi cod portocaliu de ninsori și viscol. După anunțul ANM, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis o serie de recomandări, amintindu-le celor care au de gând să meargă la munte în următoarea perioadă să se echipeze adecvat.

Avertismentul vizează inclusiv echiparea corespunzătoare a autoturismelor. ISU Prahova le recomandă celor care au de gând să meargă la munte în următoarele zile să se informeze din timp cu privire la condițiile meteorologice și starea drumurilor, să aibă montate anvelopele de iarnă și să conducă prudent.

Pompierii militari prahoveni anunță că sunt pregătiți să intervină în sprijinul comunităților și recomandă, totodată, evitarea deplasărilor, în momentele cu vânt puternic, în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. Recomandările vin după ce ANM a emis o avertizare meteo care vizează aproape jumătate de țară, valabilă începând de vineri seară și până duminică dimineață.

Recomandările ISU Prahova, după ce ANM a emis un cod portocaliu și un cod galben

Cea mai mare parte a județului Prahova se va afla, până duminică la ora 10.00, sub cod galben. Se așteaptă cantități însemnate de precipitații, local 25-35 l/mp, izolat peste 50 l/mp, ninsori la munte și intensificări ale vântului. De asemenea, va fi valabil și un cod portocaliu pentru zona montană a județului, privind intensificări susținute ale vântului, viscol și vizibilitate redusă.

„În cazul manifestării fenomenelor prognozate, recomandăm: 

- Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă. 

- În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. 

- Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112, dacă identificați o situație care pune în pericol viața dumneavoastră sau a unei persoane aflate în dificultate”, se arată în mesajul transmis joi de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova.

Image