Vine gerul! Meteorologii anunţă maxime de -5 grade şi minime până la -13 la finalul săptămânii

După o perioadă plăcută, călduroasă, aproape de primăvară, meteorologii anunţă că următoarele zile vor aduce o scădere considerabilă a temperaturilor exterioare. Va fi un val de ger, care se va resimţi cel mai puternic sâmbătă, când în anumite zone maximele nu vor depăşi -5 grade Celsius, iar minimele vor ajunge şi la -13 grade.

Prefectura Prahova a transmis o atenţionare, pe baza datelor pentru următoarele zile primite de la Administraţia Naţională de Meteorologie, anunţând că, joi, vremea se va răci ușor, dar valorile termice se vor situa încă peste mediile multianuale, cu maxime între 9 și 14 grade şi minime între -2 și 2 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, iar noaptea vor fi înnorări, însă numai pe arii restrânse va ploua slab. De aici încolo, însă, începe răcirea. Vineri, conform avertizării, temperaturile diurne vor deveni apropiate de cele specifice perioadei, iar cele nocturne vor fi mai coborâte decât acestea. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări. Temperaturile maxime se vor situa între 3 și 10 grade, iar cele minime între -11 și -5 grade. La munte, vremea va continua să se răcească, iar noaptea va fi ger. Cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse vor predomina ninsorile. Vântul va sufla tare, mai ales la altitudini mari, unde va viscoli ninsoarea.

"PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 23.02.2019 ORA 08 - 24.02.2019 ORA 08: Vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată, local geroasă dimineața și noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 și 0 grade, iar cele minime între -13 și -5 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei și pe arii restrânse va mai ninge slab. Vântul va continua să prezinte intensificări, dar la cote mai reduse față de intervalul precedent. LA MUNTE: Vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată, geroasă mai ales dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei și doar izolat va ninge slab. Vântul va continua să prezinte intensificări, dar la cote mai reduse față de intervalul precedent, îndeosebi la altitudini mari, unde zăpada va fi spulberată", a mai transmis Prefectura Prahova.

Răcirea va fi una accentuată şi în zilele care vor urma, anunţă meteorologii. Găsiţi AICI mai multe detalii referitoare la prognoza până pe 3 martie!

Image
Image
Image
Image