Vremea se schimbă de săptămâna viitoare. Se întorc ploile şi ninsorile

Weekendul cu vreme de vară va fi urmat de o răcire considerabilă, anunţă Romica Jurca, meteorologul România TV. Temperaturile vor scădea şi cu 10 grade Celsius, iar soarele arzător va fi înlocuit cu nori de ploaie şi chiar ninsoare.

Vremea se va răci de săptămâna viitoare, dar în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Cerul va prezenta înnorări și se vor semnala precipitații ziua în sud-vest și centru și local în rest, iar noaptea cu o probabilitate mai mare în jumătatea de sud a teritoriului. Vor fi ploi, iar în a doua parte a intervalului în regiunile nordice și centrale, trecător și precipitații mixte. În zona montană treptat vor predomina ninsorile, informează România TV. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 și 15 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade.

Începând cu 12 martie, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată, la începutul intervalului îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice, apoi în cele vestice, nordice și centrale, mai notează sursa citată.

Image
Image
Image