Vremea se schimbă radical miercuri seară. Se anunță două zile ploioase, dar și temperaturi care pot ajunge la 27 de grade!

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare meteo care intră în vigoare la ora 18.00 și va fi valabilă până vineri, la ora 9.00.

"În cursul serii și al nopții de miercuri spre joi (25/26 septembrie), ploile se vor semnala îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului, pe parcursul zilei de joi (26 septembrie) va ploua în toate regiunile, apoi în special în sud-est, est și în zonele montane. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar în sudul și în estul țării trecător vor fi însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și zona Carpaților Orientali 30...40 l/mp", avertizează meteorologii.

Prognoza pentru următoarea perioadă publicată de Prefectura Prahova anunță că, până mâine dimineață, în județ vremea va fi în general închisă, iar pe arii relativ extinse, temporar, va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 23 de grade, iar cele minime între 10 și 15 grade.

Și la munte vremea va fi în general închisă și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice vor fi comparabile cu cele înregistrate până acum.

De mâine dimineață, cantitățile de precipitații pot fi mai însemnate, dar temperaturile maxime cresc și se vor încadra între 20 și 27 de grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 10 și 15 grade. La munte, vremea se va menține în general închisă și va ploua, iar izolat cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în zona înaltă. Valorile termice vor fi în creștere.

        

Image
Image
Image
Image