Vremea se strică în jumătate din țară. Care vor fi cele mai afectate regiuni

O avertizare meteo intră în vigoare în cursul zilei de sâmbătă și anunță o schimbare radicală a vremii în jumătate din țară.

De la ora 12.00 este valabilă, la nivel național, o informare meteo potrivit căreia până duminică, la ora 18.00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp.

Potrivit ANM, "astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a țării și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică (28 aprilie), local, cu precădere la deal și la munte, precum și în regiunile nordice, nord-estice și centrale".

De sâmbătă, ora 15.00, până duminică, la ora 4.00, jumătatea vestică a țării se află sub cod galben, în aceste zone fiind așteptate manifestări de instabilitate atmosferică și precipitații în cantități însemnate. "În după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și punctiform 35...40 l/mp", au precizat meteorologii din acodrul ANM.

 

Image
Image
Image
Image