Aproape 50 de cazuri de gripă raportate de unitățile de învățământ din Ploiești. Ce măsuri pot fi luate, la acest moment

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a prezentat, marți dimineață, o situație actualizată a cazurilor de gripă înregistrate în unități de învățământ din municipiu. Potrivit acestuia, până luni existau 10 cazuri, în școli, creșe și grădinițe, față de numai patru, la finalul săptămânii trecute, cifră furnizată atunci de vicele Cristian Ganea. Dobre a precizat că aceste 10 cazuri erau confirmate în urma analizelor făcute la Secția Boli Infecțioase de la Spitalul Județean.

Citiți și:  VIDEO | Gripă în unităţile de învăţământ din Ploieşti. Vezi mesajul Primăriei!

În cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență reunit ieri, pentru a analiza evoluția cazurilor de gripă, la nivelul municipiului, autoritățile au punctat că nu sunt semnalate focare în unitățile de învățământ, ci doar cazuri izolate.

Potrivit metodologiei, focarul se declară în momentul în care sunt confirmate cel puțin trei cazuri în aceeași clasă sau trei cazuri care au legătură între ele. Tot atunci sau în cazul îmbolnăvirii a cel puțin 20% din copii se pot lua măsuri în sensul suspendării cursurilor, în unitatea de învățământ afectată.

Citiți și:  Plan de măsuri, la Ploiești, pentru prevenirea răspândirii gripei. În municipiu nu există focare de boală

 

În situația întocmită marți, la ora 10.00, se regăseau, deja, 46 de cazuri confirmate deocamdată cu buletin medical, raportate de 15 școli, 8 grădinițe și 3 creșe din municipiu.

UPDATE - Lista școlilor, grădinițelor și creșelor din Ploiești care au raportat, până acum, cazuri de gripă

Image
Image
Image