Încep lucrările la proiectul european de modernizare a drumurilor judeţene din zona Urlaţi-Mizil-Sălciile

Încep lucrările la proiectul european de modernizare a drumurilor judeţene din zona Urlaţi-Mizil-Sălciile

Conducerea Consiliului Judeţean a anunţat că a semnat ordinul de începere a lucrărilor în cadrul unuia dintre cele mai mari proiecte europene derulate în ultimii ani în Prahova, cel de modernizare a drumurilor judeţene 102K, 100C şi 102D. Proiectul european are o valoare de circa 150 de milioane de lei cu TVA, din care lucrările propriu-zise valorează aproximativ 100 de milioane.

Proiectul, despre care "Telegrama" a mai scris recent în ediţia online, vizează modernizarea unor drumuri importante din zona de sud-est a judeţului, care asigură conexiunea spre Ialomiţa, fiind încadrate de ADR în prioritatea unu de dezvoltare a Regiunii Sud Muntenia.

"A fost semnat ordinul de începere. Miercuri o să fie predat amplasamentul. Până atunci constructorul lămureşte situaţiile care ţin de reţelele subterane", a declarat Cristian Apostol, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Lucrările se vor derula  în Urlați, Mizil, Baba Ana, Ceptura, Ciorani, Fântânele, Fulga, Sălciile, Vadu Săpat şi Tomşani, pentru refacerea structurii celor trei drumuri, a podurilor și a podețelor pe o lungime de peste 40 de kilometri.

Pe lângă dezvoltarea infrastructurii rutiere şi fluidizarea traficului între Prahova şi Ialomiţa, proiectul ar urma să contribuie, susţin autorităţile, şi la dezvoltarea economică şi turistică a zonei încadrate generic în aşa-zisul drum al vinului, pe lângă alte proiecte şi parteneriate pregătite de CJ Prahova.

Image
Image
Image