Închirierea locurilor de parcare din Ploieşti se amână. Vezi până când!

Închirierea locurilor de parcare din Ploieşti se amână. Vezi până când!

Programat să intre în vigoare de la 1 aprilie, regulamentul de închiriere a locurilor de parcare din Ploieşti urmează să fie amânat. Consiliul Local va dezbate săptămâna viitoare o propunere de suspendare a aplicării, până la 30 septembrie.

Autorităţile ploieştene dau senzaţia că au înţeles că nu era un context potrivit pentru punerea în aplicare a noului regulament,având în vedere că toate procedurile descrise aici ar fi generat aglomeraţie mare la asociaţiile de proprietari şi în special la SGU, într-un moment în care recomandările către populaţie sunt exact în direcţia opusă, de izolare la domiciliu, nu de drumuri pe la casierii. Oricum, cu sau fără pandemia de coronavirus, regulamentul era imposibil de aplicat, în contextul în care SGU nu s-a ocupat de inventarierea şi marcarea locurilor care ar fi urmat să fie puse la bătaie. Practic, regulamentul ar fi urmat să intre în vigoare de la 1 aprilie 2020 şi ar fi presupus închirierea unor locuri care, scriptic, nu există.

În tot acest context, autorităţile locale admit că nu e un oment potrivit, astfel că doi consilieri locali de la PSD au venit cu o propunere de amânare cu şase luni a intrării în vigoare. Proiectul de hotărâre este inclus pe ordinea de zi a şedinţei forului legislativ local programate în data de 31 martie. Conform documentului, aplicarea regulamentului de organizare a parcărilor urmează să se suspende, până la 30 septembrie 2020.

Image
Image