fbpx

Școlile și grădinițele din Ploiești, dezinfectate de două ori pe săptămână

Școlile și grădinițele din Ploiești, dezinfectate de două ori pe săptămână

În școlile și grădinițele din Ploiești vor fi executate operațiuni de dezinfecție de două ori pe săptămână, a decis Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

 

Hotărârea a fost luată în contextul în care incidența a ajuns, ieri, în municipiu, la peste 10 cazuri active de Covid la 1.000 de locuitori, iar zilnic sunt confirmate infectări noi inclusiv în unitățile de învățământ, motiv pentru care rând pe rând au început să treacă la cursuri on-line.

“Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești a aprobat efectuarea, de două ori pe săptămână, a operațiunilor de dezinfecție în unitățile de învățământ din orașul nostru, în care se desfășoară activitate didactică cu prezență fizică. Decizia respectivă se aplică începând de astăzi și până în data de 22.12.2021. Operațiunile de dezinfecție se vor efectua la solicitarea unităților de învățământ, ori de câte ori este nevoie, în sălile de clasă, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu virusul SARS-Cov-2, precum și la reluarea cursurilor cu prezență fizică, acolo unde acestea s-au desfășurat în sistem on-line. Regia Autonomă de Servicii Publice și Direcția Tehnic, Investiții, prin Serviciul Dezvoltare, Administrare Unități de Învățământ și Sănătate, vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri”, a informat Primăria Ploiești.   

10.000 de doze de gel dezinfectant, distribuite în școlile și grădinițele din municipiu

Cu același prilej, reprezentanții municipalității au decis și ca 10.000 de doze de gel dezinfectant pentru mâni, cu acțiune virucidă și bactericidă, destinate utilizării de către copii și cadrele didactice, să fie distribuite și școlile și grădinițele din Ploiești, ca măsură profilactică împotriva răspândirii COVID-19.

Administrația locală precizează că dezinfectantul pentru mâni care va ajunge în unitățile de învățământ  a fost donat de un agent economic local.

 

Foto cu caracter ilustrativ  (monitoruldevrancea.ro)

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.