A7 Ploiești - Buzău. Contractul pe ultimul lot poate fi semnat. Șeful CNAIR: "Șanse mari ca, la finalul anului 2025, românii să circule pe autostradă de la Ploiești la Pașcani, 320 km!"

A7 Ploiești - Buzău
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Contractul pentru construirea lotului A7 Ploiești - Buzău între Pietroasele și Mizil, singurul de pe Autostrada Moldovei pentru care licitația nu fusese finalizată, poate fi semnat, a anunțat, marți, ministrul Transporturilor. În aceste condiții, șeful CNAIR, Cristian Pistol, este optimist și afirmă că, în cel mult doi ani, românii ar putea avea autostradă de la Ploiești până la Pașcani.

"Contractul pentru construcția lotului dintre Pietroasele și municipiul Buzău poate fi semnat! Până ieri nu au fost depuse contestații, de aceea, astăzi, CNAIR a solicitat Asocierii de constructori turci toate documentele necesare semnării contractului pentru execuția lucrărilor pe Lotul 3 al Autostrăzii Ploiești- Buzău. Acest lot are o valoare de aproximativ 1,09 miliarde lei (fără TVA) și urmează să fie construit în 20 de luni. Finanțarea lucrărilor se face prin PNRR. Licitația pentru construcția Lotului 3 al Autostrăzii Ploiești- Buzău (secțiune a A7) a fost lansată în data de 26.05.2021. Până la desemnarea definitivă a câștigătorului, rezultatul licitației a fost contestat de 3 ori", a declarat, marți, ministrul Sorin Grindeanu.

"Acum pot spune că sunt șanse mari ca la finalul anului 2025 românii să circule pe autostradă de la Ploiești la Pașcani, 320km! Ieri, după expirarea perioadei legale de depunere a contestațiilor, am transmis asocierii turce Nurol Inşaat VE Ticaret - Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret o adresă prin care solicităm documentele necesare semnării contractului în valoare de 1,09 miliarde de lei, fără TVA, finanțat din PNRR. Constructorii turci au la dispoziție 20 de luni pentru a finaliza construcția celor 13,9 km dintre Pietroasele și Municipiul Buzău", a precizat și Cristian Pistol.

Potrivit directorului CNAIR, pe lotul 1, între Dumbrava și Mizil (21 km), lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 34%, iar pe lotul 2, Mizil – Pietroasele (28,35 km), la 29,5%. "Ambele loturi trebuie finalizate și deschise circulației până la finalul anului 2024. De asemenea, constructorul român care construiește autostrada de la Buzău la Pașcani (255,7 km) este mobilizat corespunzător în șantiere, astfel încât poate să respecte termenele contractuale de finalizare a lucrărilor, anul 2024, respectiv 2025", a adăugat șeful CNAIR.

 

Image