Alocare bugetară pentru refacerea pavajului din faţa Galeriilor Comerciale din Ploieşti

Alocare bugetară pentru refacerea pavajului din faţa Galeriilor Comerciale din Ploieşti

Primăria Ploieşti vrea să modernizeze zona pietonală situată în faţa Galeriilor Comerciale, în centrul municipiului. Proiectul, inclus în lista de investiţii pe 2021, a primit o finanţare de 550.000 de lei.

Consiliul Local a aprobat, în şedinţa de luni, o rectificare a bugetului local, una dintre cele mai vizibile alocări vizând reamenajarea pavajului pietonal în zona cuprinsă între Casa de Cultură a Sindicatelor şi magazinul Winmarkt.

Autorităţile au alocat 50.000 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate şi 500.000 de lei pentru proiectare şi partea efectivă de lucrări, urmând ca s.f.-ul să lămurească dacă va mai fi nevoie de suplimentări pe parcurs.

Ultima dată când zona din faţa Casei Sindicatelor a fost inclusă într-un proiect consistent de lucrări a fost în precedentul mandat al lui Andrei Volosevici. La momentul respectiv a fost amenajată o zonă de odihnă, a fost împrospătată vegetaţia şi a fost refăcut pavajul, cu tot cu instalaţia de iluminat. Tot atunci a fost modernizată şi fântâna arteziană din partea dreaptă a esplanadei. În schimb, zona din stânga, în dreptul fostului restaurant Ciocârlia, nu au avut loc lucrări însemnate de foarte mult timp, ultimii ani aducând doar intervenţii minore, de genul unor toaletări de copaci, plombări de alei, maxim câteva bănci schimbate.

Image
Image
Image