fbpx

Angajaţii de la TCE Ploieşti ameninţă cu un protest

Angajaţii de la TCE Ploieşti ameninţă cu un protest

Sindicaliştii de la TCE Ploieşti ameninţă cu un protest şi cer majorarea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă (Foto: Arhiva Telegrama)

Image
Image

Sindicatul Transportatorilor din Ploieşti intenţionează să declanşeze un protest la nivelul TCE, solicitând majorarea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Programată iniţial pentru vineri, greva a fost amânată, însă liderii sindicali susţin că n-au renunţat de tot la idee.

În primă fază apăruse informaţia că angajaţii TCE Ploieşti ar urma să oprească activitatea vineri, între orele 10.00 şi 12.00. Până la urmă, sindicaliştii au renunţat la protest, anunţând că au avut o primă discuţie cu directorul TCE şi cu primarul Ploieştiului şi că aşteaptă o reacţie din partea acestora cu privire la revendicările transmise.

Protest amânat la TCE Ploieşti

"S-a anulat protestul pe care doream să îl facem astăzi. Am discutat cu primarul şi cu directorul general şi am picat de acord cu privire la o serie de măsuri pe care le considerăm necesare. Noi solicităm majorarea salariilor, în conformitate cu rata inflaţiei şi coşul zilnic, şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Am stabilit să mai avem luni, la 10.00, o nouă discuţie", a declarat vineri, pentru "Telegrama", preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Ploieşti, Ion Mişcă.

Directorul TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae, susţine că organizarea unui protest vineri ar fi fost ilegală, explicând că nu s-au respectat paşii obligatorii prevăzuţi de legislaţie. "Conducerea S.C. TCE S.A. nu a fost instiinșată până în momentul apariției informației în spațiul public despre existența vreunui conflict de muncă la nivelul societății. O grevă generală este ilegală fără a fi parcurse etapele prevăzute de Legea 62/2011, Legea dialogului social", a explicat directorul TCE Ploieşti.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.