fbpx

ANRE a respins solicitarea de licențiere pentru efectuarea serviciului de alimentare cu energie termică a orașului Ploiești

ANRE a respins solicitarea de licențiere pentru efectuarea serviciului de alimentare cu energie termică a orașului Ploiești

Image
Image

Două ședințe extraordinare au avut loc, miercuri după-amiază, la Consiliul Județean Prahova, respectiv Consiliul Local Ploiești, ambele având pe ordinea de zi câte un proiect privind mandatarea președintelui CJ, Iulian Dumitrescu, pentru a semna un act adițional la contractul de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică din municipiul Ploiești.

 

Referatul de aprobare al proiectului discutat și adoptat de CJ Prahova, miercuri după-amiază, precizează că, “prin adresa nr. 257/22.06.2022, înregistrata la Consiliul Județean Prahova cu nr. 14312/22.06.2022, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară «Termo Prahova» a solicitat adoptarea unei hotărâri de către Consiliul Județean Prahova privind acordarea unui mandat domnului Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, în calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termo Prahova, să semneze Actul adițional nr. 1 la Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică din Municipiul Ploiești, în sistem centralizat nr. 185/7/09.05.2022. Potrivit cap. III art. 3 din Acordul de asociere autentificat sub nr. 659/06.05.2022 dintre SC Gas&Power Trading SRL (lider de asociere)-GEOTHERM DISTRIBUTION SA, părțile vor înființa o societate pe acțiuni în vederea executării Contractului, conform documentației de atribuire puse la dispoziție de către autoritatea contractantă, având ca scop implementarea contractului de concesiune”.

Explicații suplimentare au fost furnizate, în cadrul ședinței CJ Prahova, de consilierul județean Emil Calotă, fost primar al Ploieștiului și fost vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). “Astăzi (miercuri - n.r.), solicitarea de licențiere pentru exercitarea, efectuarea serviciului de alimentare cu energie termică a orașului Ploiești, depusă la ANRE, a fost respinsă în unanimitate de comitetul de reglementare, motivul fiind că nu există o singură persoană juridică responsabilă, ci o asociere, ceea ce contravine articolului 21, lit. C, din legea serviciilor publice comunitare. Ca urmare, cele două societăți asociate trebuie neapărat să constituie, pentru a relua procesul de licențiere, o societate comercială individualizată”, a precizat Emil Calotă.

Consiliul Județean Prahova și Consiliul Local Ploiești au aprobat mandatarea președintelui CJ, Iulian Dumitrescu, în scopul enunțat mai sus. Ședința era programată pentru joi dimineață.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.