APA CALDA PLOIESTI | Veolia susţine că dotările CET Brazi permiteau efectuarea de lucrări fără sistarea alimentării

APA CALDA PLOIESTI | Veolia susţine că dotările CET Brazi permiteau efectuarea de lucrări fără sistarea alimentării
Veolia Energie susţine, într-un document transmis marţi Primăriei Ploieşti, că nu era nevoie de oprirea alimentării cu apă caldă pe durata lucrărilor şi că echipamentele lăsate la CET Brazi la finalul contractului permiteau continuitatea serviciului (Foto: Arhiva Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

APA CALDA PLOIESTI | Conducerea Primăriei Ploieşti anunţă, într-un comunicat transmis marţi, că a contactat fostul operator de termoficare, Veolia Energie, pentru a lămuri situaţia privind dotările CET Brazi, după ce începerea lucrărilor de reparaţii la unul dintre cazane a dus la sistarea alimentării cu apă caldă în tot municipiul. Răspunsul primit a fost că, din perspectiva fostului operator, existau suficiente dotări astfel încât să poată fi asigurată alimentarea şi pe durata respectivelor lucrări.

APA CALDA PLOIESTI | Conform răspunsului transmis de fosta firmă de termoficare, publicat marţi de Primărie, CET Brazi mai dispunea, la momentul schimbării operatorlor, pe lângă cazanul intrat acum în lucrări, de alte trei grupuri de producţie care ar fi permis livrarea agentului termic.

"Încercând să ne lămurim asupra funcționării unității de producere a energiei termice de la CET Brazi (aflat în patrimoniul Consiliului Județean Prahova) am solicitat fostului operator (Veolia Energie Prahova) să ne aducă unele clarificări în acest sens. Veolia Energie Prahova ne informează că: echipamentele care asigură producerea și furnizarea energiei termice în Municipiul Ploiești sunt:
» Grupurile nr. 5 şi nr. 6 (formate fiecare din Cazan energetic de 420t/h + Turbina 105MW) – asigură producția de EE şi ET în cogenerare de înaltă eficiență;
» CAF 2 – capacitate 100 Gcal/h, asigură producerea separată numai de energie termică;
» Ciclul Combinat (UCCC) format din turbina cu gaze TAG de 26 MW + cazan recuperator + turbina cu abur 2MW – asigură producerea de EE şi ET în regim de cogenerare de înaltă eficiență.
Mai mult,
- Verificarea ISCIR a Cazanului nr. 5 a expirat la 31.05.2022;
- Verificarea ISCIR a Cazanului nr. 6 expira la 01.09.2022;
- La data de 13.05.2022, Veolia a pus la dispoziția noului operator planul de mentenanță, deja realizat după oprirea Grupului nr. 5 (la trecerea în regim de primăvară), precum și planul de mentenanță previzionat pentru un an calendaristic
- La data de 15.06.2022, Veolia a pus la dispoziția noului operator proiectul autorizat ISCIR care prevede încercările și testele necesare pentru autorizarea legală a cazanelor nr. 5 și nr. 6. Prin urmare, dacă noul operator asigură verificare ISCIR, potrivit proiectului pus la dispoziție, precum și planul de mentenanță preventivă, din punct de vedere tehnic Cazanul nr. 5 poate fi operat, iar cazanul nr.6 este operabil până la 01.09.2022", susţine Primăria Ploieşti, pe baza documentului primit de la fostul operator.

{cwgallery}

APA CALDA PLOIESTI | "Referitor la TAG, Veolia precizează că el a fost predat funcțional, gratuit și liber de sarcini, către concedentul Consiliul Județean Prahova, această unitate fiind o opțiune de redundanţă a CAF 2 ori de operare în afara sezonului rece: «În acest sens amintim că …am invitat reprezentanții Județului Prahova și ai RASP pentru a participa la recepția obiectivului de investiții UCCC (Unitate de Cogenerare in Ciclu Combinat) din care face parte şi TAG-ul. La data de 05.05.2022 a fost semnat procesul verbal de punere în funcțiune al UCCC în prezența reprezentantului RASP, reprezentanții Județului Prahova neprezentându-se»", mai arată Primăria Ploieşti în comunicatul transmis marţi.

APA CALDA PLOIESTI | "Din 1 iulie 2022, conducerea Termoficare Prahova a anunțat Consiliul Județean Prahova și ADI Termoficare Prahova de existența contractului de închiriere a două cazane, pentru 12 luni necesare furnizării apei calde în Ploiești. Totodată, aceeași conducere a Termoficare Prahova anunța, în 27 iulie 2022, Consiliul Județean Prahova și ADI Termoficare Prahova, spre știință Municipiul Ploiești, că se va întrerupe furnizarea apei calde în Ploiești pentru revizia CAF2 şi era precizată lipsa altei surse de producere apă caldă! Ba mai mult, anunțau că sunt necesari 870.000 de euro pentru plata chiriei pentru cele două cazane!!! Ploieștiul nu poate face investiții în CET BRAZI – acesta aparținând Consiliului Județean. Dacă aveați deja închiriate cele două cazane, încă din 1 iulie, de ce ați oprit apa caldă în Ploiești, domnilor? Pentru verificarea contractului de concesiune a furnizării agentului termic în Ploiești am făcut plângere penală. Contractul final a fost modificat fără acordul Consiliului Local Ploiești. Ploieștiul nu poate gira plăți care excedă cadrul legal. Bătaia de joc la adresa ploieștenilor trebuie să înceteze!", a afirmat primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, reluând, practic, informaţiile transmise şi în conferinţa de presă organizată luni seară.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image