fbpx

Autorităţile din Ploieşti alocă fonduri pentru începerea studiilor la două parcări supraetajate noi

Autorităţile din Ploieşti alocă fonduri pentru începerea studiilor la două parcări supraetajate noi

Pe Democraţiei, în capătul străzii dinspre zona centrală, ar urma să apară o parcare supraetajată (Foto: Google Street View)

Image
Image

PARCĂRI SUPRAETAJATE PLOIEŞTI | Consiliul Local urmează să dezbată joi un proiect de rectificare bugetară, prin care să fie alocată o sumă totală de 340.000 de lei pentru elaborarea documentaţiilor tehnice aferente unor viitoare parcări, propuse la intrarea pe strada Democraţiei, aproape de centru, şi pe strada Dealu cu Piatră, din cartierul Malu Roşu.

PARCĂRI SUPRAETAJATE PLOIEŞTI | Conform proiectului de rectificare bugetară, o sumă de 340.000 de lei urmează să fie luată din alocarea iniţială pentru asfaltarea străzilor din cartierul Mitică Apostol - pe motiv că n-au fost finalizate lucrările la reţelele subterane pe toate străzile şi nu se pot face asfaltări pe mai multe străzi - şi redistribuită către alte proiecte propuse de Direcţia Tehnic Investiţii. Astfel, o sumă de 110.000 de lei ar urma să fie alocată de forul legislativ local pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent viitoarei parcări de pe Democraţiei, în timp ce 130.000 de lei ar urma să ajungă pentru realizarea planului urbanistic zonal.

PARCĂRI SUPRAETAJATE PLOIEŞTI | Totodată, o sumă de 100.000 de lei urmează să fie alocată, conform proiectului de hotărâre propus în dezbatere, pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru proiectul viitoarei parcări de pe strada Dealu cu Piatră.

PARCĂRI SUPRAETAJATE PLOIEŞTI | Primăria vrea trei parcări în următorii ani

PARCĂRI SUPRAETAJATE PLOIEŞTI | Proiectele pentru cele două parcări sunt propuse în contextul în care autorităţile ploieştene au mai anunţat un plan similar, de amenajare a unei parcări supraetajate lângă platoul Halelor Centrale, cu o capacitate de aproape 160 de locuri. În paralel, parcarea dorită pe Democraţiei ar urma să fie în capătul străzii dinspre zona centrală, în scuarul delimitat de străzile Nicolae Bălcescu, Democraţiei şi Ştefan cel Mare, lângă linia de tramvai, într-o zonă folosită tot ca parcare, unde în prezent pot să încapă aproximativ 40 de maşini. Totodată, cealaltă parcare ar urma să apară în cartierul Malu Roşu, în zona aleilor Dealu cu Piatră şi Cirezarilor, tot într-o zonă care e folosită tot ca parcare, în care încap în prezent undeva la 70 de autoturisme.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.