fbpx

Autorităţile din Prahova îşi doresc o sală polivalentă cu 12.000 de locuri

Autorităţile din Prahova îşi doresc o sală polivalentă cu 12.000 de locuri

Sală polivalentă de 12.000 de locuri dorită în Prahova (Imagine cu caracter sugestiv; Sursa foto: Digi24)

Image
Image

Consiliul Judeţean Prahova intenţionează să amenajeze un complex sportiv, care să includă o sală polivalentă şi un bazin de înot. Noua sală ar urma să aibă o capacitate de 12.000 de locuri, conform planurilor autorităţilor.

Studiile de fezabilitate vor fi demarate în acest an, a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Dumitru Tudone, care a precizat că aceste studii vor oferi mai multe detalii cu privire la costurile estimate, dar şi la viitorul amplasament.

Noua sală polivalentă din Prahova ar urma să aibă 12.000 de locuri

Cu o capacitate dorită de 12.000 de locuri, noua sală ar urma să fie cea mai mare din judeţ şi ar putea găzdui atât competiţii sportive cât şi concerte sau alte evenimente. Spre comparaţie, aceasta ar fi, din punct de vedere al capacităţii, ceva mai mică decât Stadionul "Ilie Oană", dar de vreo patru ori mai mare decât Sala Sporturilor "Olimpia" din Ploieşti.

Dacă ar fi să încercăm să ghicim, ne-am putea aştepta ca viitorul complex sportiv să fie amenajat în Tătărani, pe o suprafaţă de circa 20-25 de hectare, în zona fostelor sere, aproape de ieşirea din Ploieşti şi de terenurile aferente secţiei Bărcăneşti a Parcului Industrial. De altfel, pentru zona respectivă mai fusese propus, acum aproximativ un deceniu, de către fostul consilier judeţean şi arbitru Adrian Moroianu, un proiect ambiţios pentru un complex olimpic, proiectat la momentul respectiv pe aproximativ 160 de hectare.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.