fbpx

AVARIE CET BRAZI | Când ar putea fi reluată alimentarea cu agent termic

AVARIE CET BRAZI | Când ar putea fi reluată alimentarea cu agent termic

Primarul Ploieştiului a publicat o filmare făcută în CET Brazi, anunţând că s-a lucrat intens pe timpul nopţii pentru remedierea avariei

Image
Image

O avarie la cazanul cu apă fierbinte nr. 2 din CET Brazi, singura sursă utilizabilă momentan pentru apă caldă şi căldură în sistemul centralizat, a lăsat Ploieştiul fără alimentare. Operatorul a demarat lucrări de urgenţă, care s-au întins şi pe durata nopţii de joi spre vineri.

*******************************

UPDATE

*******************************

O avarie majoră a apărut la nivelul CET Brazi, la cazanul nr. 2, care, până la preluarea de la Consiliul Judeţean şi punerea în funcţiune a grupului energetic 5 şi a grupului 6, rămâne singura sursă reală de producere a agentului termic în sistemul centralizat din Ploieşti. În urma problemelor apărute, apa livrată populaţiei a fost cel mult călâie, iar caloriferele au rămas reci peste noapte. Termo Ploieşti a comandat lucrări de urgenţă, care, în scenariul optimist, s-ar putea încheia în decurs de câteva ore.

Autorităţile ploieştene monitorizează situaţia. Primarul Andrei Volosevici a publicat în cursul nopţii un clip pe pagina sa oficială de Facebook, în care anunţa că se lucrează intens: "Să încălzim Ploieștiul este o prioritate! Deși s-a creat disconfort, se lucrează de mai bine de 20 de ore și multumesc specialiștilor care chiar și la această oră muncesc pentru a remedia problema tehnică la CAF2!".

Avarie majoră la CET Brazi

Viceprimarul Anca Popa a oferit şi detalii privind natura avariei. "Inițial, se știa de existența unei defecțiuni la una dintre țevi, după cum mi s-a comunicat de către domnul director tehnic. Știam că astăzi urma să fie întreruptă căldura timp de 5-6 ore. Suprizele au început să apară atunci când s-a desfăcut efectiv CAF-ul și când pe lângă una dintre spărturi au mai apărut încă una și încă una. În seara aceasta am fost anunțată că s-a găsit o țeavă care este atât de corodată încât trebuie înlocuită parțial. Acestea sunt problemele pe care le întâmpină oamenii de la Termo. Aici nu mai trebuie să găsim vinovații și nu mai este vorba despre un management defectuos, ci despre o instalație care a fost exploatată ani buni și care nu a fost modernizată. Probabil că firmei îi va trebui mult timp ca să devină profitabilă, ca să își permită să facă reparații", a afirmat viceprimarul Ploieştiului, într-un mesaj publicat joi seară.

"M-am întors de la CET Brazi acum câteva minute. Se lucrează încă la înlocuirea unor țevi. Echipa care se ocupă de reparații muncește continuu sub supravegherea celor care fac parte din conducere. I-am văzut și eu cum lucrează, curiozitatea m-a împins să trag și eu cu ochiul la problemele de acolo: unele țevi arse care se lasă cu greu sudate astfel încât este nevoie să fie înlocuite. Este o provocare pentru noul director al firmei și aș spune că astăzi și-a primit botezul. Eu îi doresc mult succes, mai ales că împlinirile dumnealui ar trebui să însemne confortul ploieștenilor", a adăugat viceprimarul, aproape de miezul nopţii.

Vineri dimineaţă, informaţia neoficială era că această avarie apărută la CET Brazi a fost remediată, că încep probele şi că sunt speranţe ca alimentarea să fie reluată în condiţii normale undeva după prânz.

Potrivit unor surse de la nivelul Termo Ploieşti, avaria a afectat toţi consumatorii racordaţi la sistemul centralizat, cu excepţia celor deserviţi de punctele termice Bucov şi 23 August, capabile să livreze căldură independent de CET.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.