fbpx

Bâlbâială! Primăria Ploiești anunță că a fost modificat termenul de depunere a cererilor pentru ajutorul de încălzire, după informarea că ele ar trebui înregistrate cel târziu mâine

Bâlbâială! Primăria Ploiești anunță că a fost modificat termenul de depunere a cererilor pentru ajutorul de încălzire, după informarea că ele ar trebui înregistrate cel târziu mâine

Anunțul făcut de municipalitate, miercuri seară, potrivit căruia ploieștenii aveau la dispoziție doar două zile în care să depună cereri pentru ajutorul de încălzire a fost revocat. Astăzi, administrația locală a revenit cu un comunicat oficial în care informează că termenul a fost prelungit până pe 20 noiembrie.

 

“Primăria Municipiului Ploiești informează comunitatea locală că, s-a prelungit termenul pentru depunerea documentelor necesare acordării ajutorului lunar pentru căldură pentru sezonul rece actual până la data de 20.11.2021.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale, prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova, a notificat, astăzi, municipalitatea ploieșteană cu privire la faptul că cetățenii pot formula cererea pentru acordarea ajutorului pentru încălzire până la data de 15 octombrie 2021, dar nu mai târziu de 20 noiembrie 2021”, susțin reprezentanții Primăriei Ploiești.

Drepturile vor fi acordate începând cu data de 01 noiembrie 2021 pentru toată perioada sezonului rece, atâta timp cât se îndeplinesc condițiile de acordare.

Ploieștenii cu venituri mici, disperați că nu pot obține ajutorul

Anunțul inițial al Primăriei cuprindea toate detaliile privind depunerea dosarului pentru ajutorul de încălzire, dar impunea un termen imposibil în vederea depunerii cererilor: 15 octombrie, adică aproximativ 48 de ore de la publicarea informării.

Vestea a creat panică printre cei cu venituri mici care sperau să beneficieze de un mic sprijin, în această iarnă, la plata facturilor de încălzire.

Noul termen limită pentru a solicita ajutorul de încălzire este 20 noiembrie

Formularele de cerere si declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului lunar de încălzire a locuinței, aferent sezonului rece 2021 – 2022, se pot depune până în data de 20 noiembrie 2021, astfel:

             La sediul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești din Piața Eroilor nr. 1 A (intrarea dinspre catedrală);

             La sediul Serviciului Ajutoare Încălzire, Programe si Incluziune Sociala din str. Văleni nr. 32 (în spatele sediului S.C. S.G.U. Ploiești).

“Totodată, având în vedere contextul pandemiei cu COVID-19 și pentru a se evita aglomerația la ghișee, ploieștenii pot să transmită documentele necesare acordării ajutorului de încălzire a locuinței și prin poșta electronica (e-mail) la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până în data de 20 noiembrie 2021, ora 23.59”, a mai precizat Primăria Ploiești.

Detalii despre condițiile pentru a solicita ajutorul de încălzire și documentele necesare citiți AICI.

 

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.