fbpx

Când ar putea începe lucrările la Pasajul peste DN1, la ieşirea din Ploieşti spre Buda

Când ar putea începe lucrările la Pasajul peste DN1, la ieşirea din Ploieşti spre Buda

Image
Image

Consiliul Judeţean aşteaptă la finalul lunii actualizarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor pentru proiectul de construire a unui pasaj peste Centura de Vest a Ploieştiului, la ieşirea spre Buda, cu speranţe că licitaţia pentru execuţie ar putea fi demarată în această vară.

Actualizarea studiului de fezabilitate pentru aşa-zisul pasaj Buda ar urma să fie gata la finalul acestei luni, a anunţat vicepreşedintele instituţiei, Dumitru Tudone.

Schimbare de soluţie pentru pasajul Buda

Dincolo de scumpirea materialelor de construcţii, noul studiu propune şi o schimbare a soluţiei tehnice, după ce autorităţile au ajuns la concluzia ca precedenta variantă luată în calcul, ca un set de „bretele” rutiere care preluau tot traficul din spatele Leroy Merlin şi Decathlon, ar fi fost prea scumpă. Practic, ar urma să se revină la varianta iniţială în care fusese gândit proiectul, cu un pod pe DJ 101I, peste tronsonul din DN1 care deserveşte Centura de Vest a Ploieştiului, şi sensuri giratorii la sol, la cele două capete.

Proiectul pentru pasajul Buda are o finanţare de aproximativ 30 de milioane de lei asigurată de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL II, însă autorităţile prahovene se aşteaptă ca după scumpirea materialelor de construcţii, chiar şi cu alegerea unei soluţii tehnice mai ieftine, costurile totale să ajungă undeva între 40 şi 50 de milioane, urmând ca diferenţa, dacă nu apar alte noutăţi, să fie suportată din bugetul judeţului.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.