Ce spune directorul TCE Ploieşti despre graficul curselor şi măsurile de protecţie

Ce spune directorul TCE Ploieşti despre graficul curselor şi măsurile de protecţie

"Avem cea mai bună frecvenţă a curselor din ţară", susţine Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploieşti, răspunzând întrebărilor privind orarul traseelor, aglomeraţia apărută la finalul săptămânii trecute şi măsurile de protecţie luate în ultima vreme. Directorul firmei de transport în comun a municipalităţii spune că programul a revenit la normal, după trei zile în care a fost redus foarte mult, că nu mai sunt vatmani sau şoferi în şomaj tehnic şi că s-au luat şi se iau în continuare măsuri pentru protejarea lor şi a călătorilor.

"Nu cred că s-a format aglomeraţie din cauza TCE. Avem grafice folosite în toate oraşele din ţară. Timp de trei zile, într-adevăr, a fost un program foarte redus, vineri, sâmbătă şi duminică, iar aglomeraţie ceva mai mare a fost vineri, când a fost şi zi lucrătoare. Este o situaţie care s-a rezolvat, transportul s-a reintrodus treptat. Începând de astăzi, timpul între curse este de 6-7 minute, este cel mai bun din ţară, am pe masă graficele din Bucureşti, Cluj, Arad, Timişoara şi Braşov. De asemenea, nu mai avem vatmani şi şoferi în şomaj tehnic. Actvitatea fusese redusă cu 25% pe timpul stării de urgenţă, lucru care s-a întâmplat şi în alte oraşe", a declarat Alexandri Nicolae.

Directorul TCE a mai precizat că societatea a luat mai multe măsuri pentru protecţia personalului şi a călătorilor: "Cabinele şoferilor au fost izolate. Acum se montează dozatoare pentru dezinfecţia mâinilor la toate intrările în mijloacele de transport, conform ordinului comun emis de ministrul Transporturilor şi ministrul Sănătăţii. Am marcat uşa pentru urcare şi uşa pentru coborâre, am pus buline în interior, pentru distanţare, chiar dacă nu mai erau obligatorii conform celui mai recent ordin, facem dezinfecţie în continuare, am reluat activitatea de control, am redeschis cinci tonete, am luat măsuri la casieria centrală, tot pentru dezinfecţie şi distanţare. De asemenea, tot personalul a fost dotat cu măşti, inclusiv şoferii, care nu trebuie să le poarte în cabine, dar trebuie să le aibă dacă e nevoie să coboare sau când intră în contact cu alţi angajaţi".

Vineri, în prima zi de stare de alertă şi de relaxare a restricţiilor, în mijloacele de transport şi în staţii a fost aglomeraţie foarte mare. Pe reţelele de socializare a existat o dezbatere foarte încinsă, în care vina a fost pusă ba în seama autorităţilor, care au ţinut programul redus, ba în cea a călătorilor, care au ieşit la plimbare fără motive întemeiate, ba şi de-o parte şi de cealaltă. Începând tot de vineri, mai mulţi vatmani şi şoferi au transmis mesaje tot pe reţelele sociale, solicitând creşterea frecvenţei curselor şi luarea de măsuri suplimentare de prevenţie.

Image
Image
Image