fbpx

CENTURA MIZIL: Vezi cât va costa şi pe unde va trece viitoarea şosea!

CENTURA MIZIL: Vezi cât va costa şi pe unde va trece viitoarea şosea!
Image
Image

CENTURA MIZIL Consiliul Judeţean Prahova pregăteşte un proiect de 78 de milioane de lei pentru realizarea unei şosele care să ocolească oraşul Mizil, prin nordul localităţii. Studiul de fezabilitate a fost aprobat în această săptămână, iar autorităţile speră să obţină fonduri de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul "Anghel Saligny".

Centura Mizil ar urma să aibă o bandă pe sens şi o lungime de aproape 7,5 kilometri, conform studiului de fezabilitate aprobat în această săptămână de Consiliul Judeţean Prahova.

Traseul propus pentru Centura Mizil

Noul drum ar urma să pornească din DN1B, cu aproximativ un kilometru înainte de intrarea în oraş, şoseaua de centură urmând să ocolească localitatea prin partea stângă cum priveşti dinspre Ploieşti. Sunt prevăzute două sensuri giratorii noi, la intersecţiile cu drumurile judeţene 102K, Mizil - Vadu Săpat, şi 100H, Mizil-Gura Vadului, primul dintre acestea fiind în prezent sunt inclus într-un proiect european de modernizare. "Traseul se desprinde din DN1B cu aproximativ 1.000 m înainte de intrarea în oraşul Mizil şi urmează direcţia nord. Intersectează DJ102K prin amenajarea unei intersecţii giratoare, traseul desfăşurându-se paralel cu DN1B pe direcţia vest-est, în nordul oraşului Mizil, iar după intersecţia giratoare cu DJ100H urmează direcţia sud către finalul traseului, printr-o altă intersecţie giratoare cu DN1B. La km 4+100 intersectează râul Tohăneasca iar la km 5+700 râul Ghighiu", se mai arată în studiul de fezabilitate.

Centura Mizil ar urma să coste 78 de milioane de lei cu tot cu TVA, potrivit calculelor făcute de proiectanţi. Din această sumă, 4,76 milioane de lei ar urma să meargă pe exproprieri. În cea mai mare măsură se vor utiliza terenuri aflate în proprietatea oraşului Mizil sau a comunelor limitrofe Gura Vadului, Vadu Săpat şi Fântânele, precum şi terenuri private, majoritatea agricole. Lucrările se vor derula pe o zonă preponderent extravilană, fără construcţii, folosind şi un drum de exploatare mai vechi, arată acelaşi document. Dintr-un total de 1,15 milioane de metri pătraţi vizaţi de studiul de fezabilitate, zona de expropriat e de aproximativ 291.000 de metri pătraţi, din care mai puţin de 2.300 de metri pătraţi se află în intravilan.

CENTURA MIZIL Pentru finanţarea investiţiei, Consiliul Judeţean Prahova speră să obţină fonduri de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional "Anghel Saligny".

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.