fbpx

CENTURA PAULESTI | Consiliul Judeţean pregăteşte un proiect de 30 de milioane de euro pentru a elimina traficul de tranzit din Păuleşti

CENTURA PAULESTI | Consiliul Judeţean pregăteşte un proiect de 30 de milioane de euro pentru a elimina traficul de tranzit din Păuleşti
Image
Image

CENTURA PAULESTI Autorităţile prahovene vor să creeze o şosea de 9,2 kilometri lungime, pe patru benzi, prin sudul comunei Păuleşti, pentru devierea traficului de tranzit. Proiectul, estimat la nu mai puţin de 150 de milioane de lei, e propus pentru a fi realizat cu bani de la Ministerul Dezvoltării.

Autorităţile au aprobat în această săptămână studiul de fezabilitate aferent acestui proiect. Centura Paulesti ar urma să înceapă din DJ 102, la kilometrul 5+307 al drumului judeţean care leagă Ploieştiul de Valea Slănicului şi cu aproximativ 220 de metri înainte de intrarea în localitatea Păuleştii Noi, şi să se încheie în DJ 100F, drumul care duce spre Băicoi. Traseul va fi prin zona de sud a comunei, pe anumite porţiuni mergând paralel cu pârâul Dâmbu.

CENTURA PAULESTI | Patru poduri propuse pe noul traseu

Traseul propus va avea, conform studiului de fezabilitate, o lungime totală de aproape 9,2 kilometri, suprapunându-se parţial cu un drum de exploatare aflat într-o stare departe de a fi excelentă şi în rest cu terenuri aflate în cea mai mare parte în extravilan. Sunt prevăzute trei sensuri giratorii noi, două dintre ele la capete şi unul aproape de kilometrul 4+300 de metri al şoselei de centură, la intersecţia cu Drumul Judeţean 155, cel care vine din DN1 şi trece prin pădurea de la Păuleşti. După intersecţia cu DJ155, drumul continuă spre nord, traversează calea ferată Ploieşti - Slănic şi se încheie în DJ 100F, drumul care duce la Băicoi, aproape de intersecţia cu DJ 102, care duce spre Plopeni.

Pe întregul traseu sunt propus patru poduri. Este vorba, în ordine, despre unul peste pârâul Dâmbu, la kilometrul 2 şi 80 de metri, cu o deschidere de 21 de metri, unul peste Valea Surlei, cu o deschidere de 30 de metri, la km 4+790, unul peste calea ferată, cu cinci deschideri şi o lungime totală de aproape 160 de metri, la km 5+680, şi unul peste un canal al Agenţiei de Îmbunătăţiri Funciare, cu o deschidere de 21 de metri, la km 8+220.

Valoarea proiectului este estimată la 150,3 milioane de lei, echivalentul a puţin oeste 30 de milioane de euro la cursul actual. Autorităţile speră să obţină fonduri pentru Centura Paulesti de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul "Anghel Saligny".

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.