CJ Prahova solicită, prin PNRR, finanțare pentru dotări moderne în școli din zeci de localități

pnrr dotari scoli prahova
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

CJ Prahova a aprobat depunerea prin PNRR a unui proiect de aproape 100.000.000 de lei, inclusiv TVA, pentru dotarea unităților de învățământ din aproape 60 de localități, dar și a mai multor cluburi ale copiilor.

 

Aleșii județeni au aprobat, în ședință de îndată, participarea Județului Prahova la proiectul “Școli Motivante Adaptate Ritmului Tehnologic - PH-SMART”, finanțat din PNRR, Componenta C15: Educație.

Valoarea maximă eligibilă este de 80.879.268,00 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 15.367.060,92 lei. Astfel, proiectul ar ajunge la un total de 96.246.328,92 lei, cu TVA, Consiliul Județean luându-și angajamentul să finanțate toate cheltuielile neeligibile ce vor asigura implementarea proiectului.

“Prin prezentul apel, prin intermediul autorităților administrației publice locale din România, unitățile de învățământ preuniversitar de stat acreditate, inclusiv liceele cu filieră vocațională, cu profilurile militar, teologic, sportiv, artistic și pedagogic, cluburile, cluburile sportive și palatele copiilor, prin intermediul universităților de stat pentru unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și care sunt înființate în cadrul acestora, precum și prin intermediul statelor majore ale categoriilor de forțe/comandamente de armă pentru unitățile de învățământ preuniversitar din cadrul acestora, vor fi dotate cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale și sportive, prin finanțare PNRR.

Obiectivul acestui apel este de a oferi dotările necesare pentru îndeplinirea standardelor de calitate în sălile de clasă și în laboratoarele/atelierele școlare, inclusiv dotările și echipamente educaționale specializate pentru elevii defavorizați și elevii cu cerințe educaționale speciale.

În cadrul apelului, fiecare solicitant poate depune o singură aplicație prin care să obțină finanțare pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar pe care le administrează, respectiv pentru toate unitățile de învățământ cu personalitate juridică, de stat acreditate, inclusiv pentru cele care funcționează în cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat sau a celor din subordinea statelor majore ale categoriilor de forțe/comandamente de armă.

Unitățile administrativ-teritoriale pot delega depunerea aplicațiilor de finanțare către alte unități administrativ teritoriale, în baza autonomiei locale. Unitățile administrativ teritoriale care au primit delegarea depunerii aplicațiilor de finanțare de la alte unități administrativ teritoriale trebuie să specifice în cererea de finanțare UAT-urile de la care au primit delegare precum și unitățile de învățământ preuniversitar/unitățile conexe, după caz.

Un număr de 59 unitățile administrativ-teritoriale şi-au exprimat acordul de a participă împreună cu UAT Judeţul Prahova la depunerea solicitării aplicaţiei de finanţare. De asemenea în subordinea autorităţii publice îşi desfăşoară activitatea un număr de 5 unităţi conexe, eligibile în cadrul acestui apel de proiecte.

În conformitate cu corregiumul aferent Ghidului de finanțare al acestui apel, un număr de 5 unitățile conexe (palatele, cluburile copiilor și cluburile sportive) aflate în subordinea Ministerului Educației și-au exprimat acordul privind delegarea depunerii de către UAT județul Prahova”, explică referatul de aprobare.

Potrivit proiectului, localitățile interesate să participe sunt Azuga, Boldești-Scăeni, Breaza, Bușteni, Comarnic,  Plopeni, Slănic, Vălenii de Munte, Aluniș, Ariceștii Rahtivani, Ariceștii Zeletin, Baba Ana, Bărcănești, Bătrâni, Bertea, Boldești-Grădiștea, Bucov, Cărbunești, Ceptura, Cerașu, Chiojdeanca, Ciorani, Colceag, Cosminele, Drăgănești, Dumbrăvești, Fântânele, Filipeștii de Pădure, Florești, Fulga, Gura Vadului, Iordăcheanu, Lapoș, Lipănești, Măneciu, Mănești, Păulești,  Plopu,  Podenii Noi, Poiana Câmpina, Poienarii Burchii, Predeal Sărari, Provița de Jos, Provița de Sus, Râfov, Salcia, Sălciile, Sângeru, Scorțeni, Secăria, Șirna, Starchiojd, Ștefești, Surani, Talea, Telega, Vâlcănești, Valea Călugărească și Valea Doftanei.

Acestora li se adaugă, drept unități conexe, Palatul Copiilor Ploiești, Clubul Sportiv Școlar Ploiești, Clubul Copiilor “Martha Bibescu” Comarnic, Clubul Copiilor Vălenii de Munte și Clubul Copiilor Câmpina.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Foto ilustrație arhiva CJ Prahova

 

Image