CJ Prahova vrea fonduri europene pentru trei pasaje rutiere peste sau pe sub DN1

CJ Prahova vrea fonduri europene pentru trei pasaje rutiere peste sau pe sub DN1
Foto: captură video CNAIR
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Consiliul Judeţean Prahova dezbate joi un proiect de asociere cu CNAIR în vedere realizării a trei pasaje rutiere, două peste DN1 şi unul pe dedesubt, în zona oraşelor de pe Valea Prahovei. Autorităţile speră să obţină fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Proiectul de hotărâre pus în dezbatere joi, iniţiat de preşedintele Consiliului Judeţean, Iulian Dumitrescu, vizează încheierea unui parteneriat între administraţia prahoveană şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru realizarea celor trei pasaje rutiere care să ducă la fluidizarea traficului în trei dintre cele mai aglomerate intersecţii de pe Drumul Naţional 1.

Parteneriat pentru realizarea a trei pasaje rutiere

Parteneriatul propus între CJ şi CNAIR vizează realizarea a trei pasaje rutiere în dreptul DN1, pe Valea Prahovei. Acestea ar urma să fie amenajate în zona de sud a oraşului Sinaia, la intersecţia dintre DN1 şi Bulevardul Independenţei, în zona Sinaia Nord, la intersecţia cu Bulevardul Ferdinand, respectiv în Azuga, la intersecţia drumului naţional cu strada Valea Prahovei.

CNAIR a început deja lucrul la documentaţia tehnică aferentă acestor investiţii, iar autorităţile din Sinaia şi Azuga au prezentat, în primele luni ale acestui an, primele schiţe cu viitoarele pasaje rutiere. În Azuga, spre exemplu, pasajul ar urma să treacă pe sub DN1, planul fiind ca în zonă să existe un nod rutier modern, care să preia pe viitor şi traficul care ar urma să vină de pe autostradă şi de pe Transbaiul.

"În urma analizei efectuate de conducerea județului pentru promovarea unor obiective de investiții benefice dezvoltării județului, a rezultat necesitatea asocierii cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea realizării pe baza de parteneriate de implementare a unor proiecte de infrastructură, respectiv implementarea unor măsuri privind siguranța rutieră și impactul asupra mediului pe raza județului Prahova. Obiectivele propuse reprezintă priorități ale administrației județului și au ca scop fluidizarea traficului pietonal, fluidizarea traficului urban și creșterea vitezei de transport prin descongestionarea traficului de tranzit, reducerea consumului de carburant, reducerea accidentelor rutiere și a aglomerației urbane", se arată în referatul de aprobare care însoţeşte proiectul de hotărâre.

"Caracterul de urgență al proiectului de hotărâre este dat de faptul că acest parteneriat se constituie ca anexă la Contractul de finanțare care se încheie pentru implementarea Proiectului și este absolut necesar pentru depunerea aplicatiei de finantare în cadrul P.O.I.M. 2014-2020", se mai arată în documentul semnat de Iulian Dumitrescu.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image