fbpx

CJ vrea fonduri europene pentru un centru unde prahovenii să-şi aducă voluntar deşeurile

CJ vrea fonduri europene pentru un centru unde prahovenii să-şi aducă voluntar deşeurile

COLECTARE DESEURI PRAHOVA | CJ pregăteşte un proiect european pentru înfiinţarea unui centru integrat de colectare a deşeurilor aduse de populaţie

Image
Image

COLECTARE DESEURI PRAHOVA Consiliul Judeţean Prahova pregăteşte un proiect pentru înfiinţarea unui centru integrat de colectare separată a deşeurilor prin aport voluntar, cu o finanţare europeană disponibilă de aproape 5,6 milioane de euro. Noul centru ar urma să fie amplasat la marginea Ploieştiului, lângă Centura de Est.

COLECTARE DESEURI PRAHOVA Proiectul de hotărâre urmează să fie dezbătut miercuri seară de consilierii judeţeni, într-o şedinţă extraordinară. Proiectul european e propus în cadrul Componentei 3 - Managementul deşeurilor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Conform documentaţiei, viitorul centru ar deservi aproape 220.000 de oameni, ceea ce îl califică pentru o finanţare nerambursabilă eligibilă de până la 5,58 milioane de euro fără TVA. Ar fi de aşteptat, aşa cum s-a prevăzut în cazul altor proiecte, ca TVA-ul să fie asigurat de la bugetul de stat, iar Consiliul Judeţean se va obliga să suporte eventualele cheltuieli neeligibile care ar putea să apară pe durata implementării şi cheltuielile de mentenanţă pe o perioadă de minim cinci ani.

COLECTARE DESEURI PRAHOVA | Cum funcţionează centrele prin aport voluntar

COLECTARE DESEURI PRAHOVA Potrivit informaţiilor obţinute de la Consiliul Judeţean, investiţia e propusă pentru a fi realizată în vecinătatea staţiei de tratare mecano-biologică a deşeurilor, la marginea municipiului Ploieşti, lângă Centura de Est.

Respectiva componentă din PNRR propune un proiect-tip, pentru un centru care să aibă capacitatea să preia de la populaţie diverse tipuri de deşeuri, care în mod normal nu sunt colectate prin metodele standard. "În cadrul centrului integrat de colectare prin aport voluntar vor fi colectate, de la persoane fizice, următoarele deșeuri: ambalaje provenite de la vopseluri, dezinfectanți, tuburi de spray, materiale textile precum pături, haine, cârpe, materiale plastice, electrice/electronice/electrocasnice, baterii uzate, saltele, mobilier, metal, sticlă și ceramică, inclusiv obiecte sanitare, cauciuc, inclusiv anvelope uzate, deșeuri vegetale din curți și grădini, deșeuri din construcții și demolări", se explică în documentaţia care însoţeşte proiectul CJ.

Un astfel de centru de colectare prin aport voluntar este propus, tot prin PNRR, şi de Primăria Ploieşti, care doreşte să realizeze investiţia în zona străzii Laboratorului.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.