CL Ploiești a amânat din nou discuția privind ajustarea tarifului la energie termică

CL Ploiești a amânat din nou discuția privind ajustarea tarifului la energie termică

Unul dintre proiectele de mare interes incluse pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CL Ploiești a fost amânat. Acesta se referă la ajustarea tarifului pentru energia termică.

Proiectul a fost amânat, după o lungă discuție în contradictoriu între primarul Andrei Volosevici și consilierul local George Botez, pentru o analiză mai detaliată privind fundamentarea tarifului și impactul pentru ploieșteni.

Noua valoare propusă, conform proiectului, este de 362,58 lei fără TVA pe gigacalorie. Cu tot cu TVA, noul ar fi de 431,47 lei pe gigacalorie, similar valorilor din Bucureşti şi alte oraşe mari. Pe de altă parte, autorităţile au promis că populaţia va plăti ca până acum, urmând ca majorarea să fie acoperită prin subvenţie de la bugetul local.

Dezbatere în Consiliul Local Ploiești privind tariful pentru gigacalorie

Publicată de Telegrama pe Marţi, 20 iulie 2021

Proiectul s-a aflat și pe ordinea de zi a ședinței CL de la finalul lunii iunie, fiind scos de pe listă cu câteva ore înainte de a fi dezbătut în Consiliului Local, în momentul în care Primăria a anunțat că organizează o dezbatere publică pe acest subiect.

 

Image
Image
Image