fbpx

Consiliul Judeţean îşi ia înapoi bunurile predate către Termoficare Prahova

Consiliul Judeţean îşi ia înapoi bunurile predate către Termoficare Prahova

Consiliul Judeţean Prahova a anunţat că va începe luni procedura de preluare a bunurilor de retur de la actualul operator de termoficare (Foto: Alex Călinoiu - Telegrama)

Image
Image

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a anunţat că va începe luni procedura de preluare a bunurilor de retur de la actualul operator de termoficare, după ce societatea comunicase public că pe 27 septembrie va înceta orice activitate, fiind de aşteptat ca bunurile respective, odată preluate de CJ, să fie transferate imediat către Primăria Ploieşti.

Vicepreşedintele instituţiei, Dumitru Tudone, a anunţat în şedinţa de vineri a CJ Prahova că a convocat pentru luni o şedinţă cu aparatul de specialitate, reprezentanţii ADI Termo Prahova şi cei ai operatorului Termoficare Prahova SA, pentru preluarea bunurilor de retur aferente CET Brazi şi reţelei primare, estimând că procedura ar trebui să dureze câteva zile. Tot luni ar urma să fie supus la vot şi proiectul de hotărâre privind transferul termocentralei şi al reţelei primare către administraţia ploieşteană, după care va începe o nouă procedură de predare-primire, de data asta între Consiliul Judeţean şi Primărie.

Anunţul a fost făcut vineri, într-o şedinţă a Consiliului Judeţean care a avut pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre, aprobat cu unanimitate de voturi, privind trecerea unor terenuri din zonă din domeniul privat în domeniul public, proiect văzut ca un prim pas pentru transferul proprietăţii de la CJ către administraţia ploieşteană.

În timpul şedinţei, consilierul judeţean Emil Calotă şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la această situaţie, reclamând că, în conformitate cu un raport al Curţii de Conturi, CJ Prahova încă nu are o evidenţă privind bunurile rămase de pe urma precedentului contract de termoficare, cu Veolia Energie.

“Noi, luni am convocat reprezentanţii societăţii Termoficare Prahova SA, reprezentanţii ADI Termo şi aparatul de specialitate, pentru a începe operaţiunea de inventariere şi întocmire a procesului-verbal de predare a bunurilor de retur, având în vedere că operatorul a notificat ADI că după data de 27 nu mai prestează. Atunci, noi cel târziu marţi vom finaliza preluarea bunurilor de retur ale Consiliului Judeţean şi, din punctul meu de vedere, dacă reuşim luni să adoptăm hotărârea cu privire la transfer, ea va produce efecte de la data la care se semnează protocolul de predare-preluare între Municipiu şi Judeţ. Or, până la semnarea protocolului ar trebui să vedem că se semnează preluarea bunurilor de retur şi de către Municipiu, că şi acolo trebuie făcută aceeaşi operaţiune pe care o facem noi. Deci, o zi-două atât Municipiul cât şi Judeţul vor lucra intensiv în a-şi prelua bunurile de retur, urmând, a doua - a treia zi, dacă se lucrează intensiv, să se facă şi semnarea protocolului de predare între Judeţ şi Municipiu”, a transmis şi vicepreşedintele CJ Prahova, Dumitru Tudone.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.