Consiliul Judeţean Prahova îşi cumpără în 2023 căsuţe din lemn de peste 1,1 milioane de lei

Consiliul Judeţean Prahova îşi cumpără în 2023 căsuţe din lemn de peste 1,1 milioane de lei
Consiliul Judeţean Prahova vrea să cumpere mai multe căsuţe din lemn, care pot fi folosite pentru târguri de Paşte sau Crăciun (Foto: Arhiva Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O rectificare de buget propusă la nivelul Consiliului Judeţean Prahova propune alocarea sumei de 1,15 milioane de lei, echivalentul a circa 235.000 de euro, pentru achiziţia de căsuţe din lemn, care vor putea fi folosite la diverse târguri, inclusiv de Paşte sau Crăciun. Cele 20 de bucăţi solicitate în 2023 sunt primele dintr-un acord-cadru care se întinde pe trei ani.

CJ Prahova cumpără căsuţe din lemn. Fondurile ar urma să fie alocate miercuri, când forul legislativ are în dezbatere un proiect de rectificare bugetară. Conform propunerii, suma de 1.155.000 lei urmează să fie luată din prevederea anterioară pentru pasajul Buda şi realocată către achiziţia unor căsuţe de tip chioşc comercial.

Potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii instituţiei, din aceşti bani vor fi cumpărate 20 de căsuţe. La un calcul simplu, rezultă un cost mediu de 57.750 de lei pe bucată, respectiv aproape 11.800 de euro.

CJ Prahova cumpără 20 de căsuţe din lemn

Acesta este primul contract subsecvent încheiat în interiorul unui acord-cadru pe trei ani, pentru care instituţia a derulat o procedură de selecţie în 2022. Întregul acord vizează cumpărarea a 50 de căsuţe dreptunghiulare, de 3,11 metri lungime şi 2,35 lăţime, care ar putea fi folosite pentru diverse evenimente tematice, inclusiv târguri de sărbători.

Coincidenţă sau nu, achiziţia vine după ce preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, anunţase public, în contextul intenţiei de a prelua în patrimoniu Parcul Municipal Vest, că instituţia vrea să organizeze aici, iarna viitoare, "cel mai frumos târg de Crăciun din ţară". Totodată, această achiziţie de căsuţe vine după ce în 2019, când Consiliul Judeţean era condus de social-democratul Bogdan Toader, instituţia a organizat un târg de Crăciun propriu, în faţa Palatului Administrativ (foto), lăsând senzaţia evidentă că încearcă să concureze evenimentele organizate de Primăria Ploieşti, condusă la acea vreme de liberalul Adrian Dobre.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image