Consiliul Judeţean Prahova dă startul unui proiect european de aproape 150 de milioane de lei pentru modernizarea de drumuri

Consiliul Judeţean Prahova dă startul unui proiect european de aproape 150 de milioane de lei pentru modernizarea de drumuri

Săptămâna viitoare e aşteptată semnarea ordinului de începere în cadrul unui contract de aproape 150 de milioane de lei derulat de Consiliul Judeţean Prahova pentru modernizarea a trei şosele din zona de sud-est a judeţului. În varianta optimistă, lucrările se vor încheia în 2023.

Vicepreşedintele CJ Prahova, Dumitru Tudone, a anunţat că a fost semnat un contract pentru proiectare şi execuţie şi că urmează să se emită ordinul de începere. Proiectul este finanţat din fonduri europene şi vizează Drumul Judeţean 102K, Drumul Judeţean 102D şi Drumul Judeţean 100C.

„Săptămâna viitoare vom emite ordinul de începere în cadrul contractului de modernizare a drumurilor judeţene 102K, 102D şi 100C. Contractul vizează atât proiectarea cât şi execuţia propriu-zisă şi are o valoare de aproximativ 150 de milioane de lei cu tot cu TVA. Noi preconizăm că lucrările se vor putea finaliza până la sfârşitul anului 2023”, a declarat joi vicepreşedintele CJ Prahova, Dumitru Tudone.

Proiectul european, derulat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, vizează modernizarea reţelei de drumuri care asigură conectivitatea spre Ialomiţa şi spre viitorul coridor european din reţeaua TEN-T. În baza acestui contract se vor derula lucrări în Urlați, Mizil, Baba Ana, Ceptura, Ciorani, Fântânele, Fulga, Sălciile, Vadu Săpat şi Tomşani, pentru refacerea structurii celor trei drumuri, a podurilor și a podețelor pe o lungime de circa 40 de kilometri. Partea de proiectare şi execuţie reprezintă aproape 100 de milioane, restul sumei însemnând în mare măsură cheltuieli pentru exproprieri şi consultanţă.

Un al doilea proiect european similar, un pic mai întârziat, vizează modernizarea DJ 720, care asigură ieşirea spre Dâmboviţa prin Floreşti şi Filipeştii de Pădure.

Image
Image
Image